StoryEditorOCM
Zadar plusDODATNI SADRŽAJI

Na Sportskom centru Višnjik otvoreni novi tereni za košarku 3×3! Prvu tricu šutirao gradonačelnik Branko Dukić: "Veseli me novo igralište..."

Piše Grad Zadar
29. lipnja 2023. - 15:20

Sportski centar Višnjik od danas je bogatiji za još jedan novi sportski sadržaj. Uz pokazni trening djece i mladih Škole košarke Zadar koji su prezentirali svoje košarkaško umijeće, u četvrtak, 29. lipnja, službeno su otvorena dva nova igrališta za košarku 3×3. Tereni se nalaze u Ulici Domovinskog rata, pored Dječjeg vrtića Višnjik III i zgrade zadarskog Sveučilišta.

Među brojnim posjetiteljima, otvaranje je popratio i gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić te je izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom gradskog UO za kulturu i sport, ŠC-a Višnjik, HOO-a te sportskih zajednica, gradske i županijske, a koja je rezultirala još jednim uspješnim sportskim projektom.

- Veseli me što smo dobili novo sportsko igralište za košarku „3 na 3“, čime se ovaj naš sportski centar još više nadopunjuje sportskim sadržajima, a na nama je da nastavimo raditi i planirati njegov daljnji razvoj - kazao je gradonačelnik Dukić podsjetivši da je, također, u postupku realizacija projekta izgradnje vanjskog olimpijskog bazena i skakaonice.

Direktor Denis Karlović zahvalio je HOO-u s kojim SC Višnjik ima dugogodišnju uspješnu suradnju, te Gradu i gradonačelniku jer se kontinuirano ulaže u razvoj javnih sportskih sadržaja SC-a Višnjik koje koristi jako puno naših sugrađana:

- Ovdje se radi se o jednom od posljednjih neuređenih dijelova SC-a Višnjik koji se na ovaj način priveo sportskoj svrsi, a na radost svih zaljubljenika u košarku, kazao je direktor Karlović i dodao da je izgradnjom ovih igrališta otvorena mogućost organiziranja turnira u košarci 3×3, pa i onih međunarodnog karaktera, za koje već postoji interes i upiti.

Direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a, Neven Šavora, najavio je kako će HOO nastaviti snažno podupirati razvoj sporta u Zadru pa je tako, među ostalim, i na prošlog sjednici Vijeća odobreno financiranje izgradnje terena za odbojku na pijesku u SC-u Višnjik. Predsjednica Sportske Zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić potvrdila je kako svake godine u različitim programima za sport HOO-a budu prihvaćena i odobrena dva do tri zadarska, a to su osim ulaganja u sportsku infrastrukturu, zdravstveno-rekreativni programi, oprema za klubove i drugo.

Događanju su također nazočili i gradski vijećnik Dado Burčul, pročelnici Grada Zadra  Ante Ćurković i Joso Nekić, voditelj Škole košarke Zadar Alen Zrilić, ravnateljice dječjih vrtića „Radost“ i „Sunce“ Larisa Pavlović Petani i Mirjana Miočić i mnogi drugi.

Igrališta su izgrađena uz potporu Sportske zajednice Grada Zadra, Sportske zajednice Zadarske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora. Vrijednost investicije je 45 tisuća eura.

Više fotografija pogledajte u galeriji

06. svibanj 2024 09:38