StoryEditorOCM
Zadar plusKAKO JE KLUB IZ ZADARSKOG PREDGRAĐA POSTAO PRVAK TREĆE LIGE U MALOM NOGOMETU

Na Sinjoretovu se mali nogomet igra na livadi, ali ipak imaju najbolju ekipu!

Piše Ivica Gjergja
24. travnja 2019. - 16:50
Skupna MNK Sinjoretovo

Malonogometaši Sinjoretova prvi su prošli ciljnu ravninu u Trećoj županijskoj ligi i sa 63 osvojena boda u Skupini B ušli u Drugu ligu. Potpuno zasluženo, jer kada jedna momčad u 24 odigrane utakmice ima samo jedan izgubljeni susret, tada sigurno nije riječ o slučajnosti nego o sportskoj kvaliteti. Od svih 56 momčadi koje sudjeluju u natjecanjima Udruge za mali nogomet, Sinjoretovo je primilo najmanje, 35 golova, što također govori o kakvoj je ekipi riječ.

Sve to možda i ne bi bilo toliko neobično da na Sinjerotvu, gradskoj četvrti iznad Jadranske magistrale, između Sokinog briga i Dračevca, nema niti jednog igrališta za mali nogomet! Nogomet se tamo igrao, i još uvijek se igra, doslovno na livadi.

No skupina entuzijasta, na čelu s Marinom Marinovićem i Stipanom Marijačićem, uz potporu poduzetnika Ivice Runje i Tonča Zelića, prepoznala je kvalitetu tamošnjih nogometaša i odlučila organizirati malonogometni klub koji će uspješno kanalizirati energiju njihove mladeži kroz sport. Ustrojili su klub po svim sportskim pravilima, izabrali model upravljanja i evo već tri godine MNK Sinjoretovo uspješno egzistira i ubire plodove svoga rada.

Već prvu godinu natjecanja u Trećoj ligi osvojili su četvrto mjesto, malo po malo gradili su svoje samopouzdanje i organizaciju i išli korak dalje. Drugu godinu natjecanja bili su treći, a ove godine prvi, ostvarivši tako ulazak u viši rang natjecanja.

Sinjoretovo je danas izbalansirana momčad koja ima glavu i rep i koja u Drugoj ligi sigurno neće „plesati jedno ljeto“. Okosnica momčadi su njeni domicilni igrači, dečki iz kvarta, pojačani četvoricom igrača koji su se već tu udomaćili i ne osjećaju se fureštima. Čovjek kojemu zasigurno pripada velika zahvala za uspjeh Sinjoretova je Mario Marin Marinović, voditelj i, kako kažu, katica za sve. On je zapravo motor kluba.

- Osnivanjem kluba u svemu smo pogodili. Okupljamo mladež, družimo se, razvijamo prijateljstvo i dobar duh u kvartu. Natječemo se, igramo utakmice i turnire, ali i stvaramo zajedništvo koje ne traje jednu sezonu nego, volimo reći, za cijeli život – kaže Marinović na početku razgovora.

- Od prvog dana radimo ciljano. Okupili smo potentne i nadarene mlade igrače koji vole nogomet i s njima smo krenuli u natjecanje. Naš rad i rezultati proizvod su cijelog kolektiva i, vjerujte, dok ovaj klub bude vodila ova struktura ljudi, tako će i ostati – nastavlja Marinović hvaleći svoje igrače da su "pristojni, razboriti, korektnog odnosa prema sebi i protivniku".

- Mi jednostavno volimo nogomet. Volimo dobru igru koja nam je, eto, donijela i dobar rezultat. Živimo i radimo u gradskom naselju Sinjoretovo i tu smo prva organizirana udruga uopće. To nešto govori o nama, ali i kvartu u kojem djelujemo – govori Marinović uz želju da posebno istaknemo tri igrača koja su se izdvojila svojim doprinosom u uspjehu Sinjoretova.

- To je kapetan ekipe Frane Ljumeži, te dva najbolja strijelca, Blaž Katuša i Andrija Pavić, koji su postigli po 23 gola. Mi smo doslovno jedna obitelj i to ćemo ostati bez obzira na sve možebitne probleme.

Hoće li ulaskom u viši rang i ciljevi kluba ostati isti?

- Sigurno da nam je cilj ostati u Drugoj ligi i stabilizirati klub kako bi iz godine u godinu napredovali, sve do prilike za ulazak u Prvu ligu. Na tom putu nam svesrdno pomažu "Dom sistem", vlasnika Ivice Runje i "Black Falcon" vlasnika Tonča Zelića, kojima smo neizmjerno zahvalni, kaže Marinović.

 

Oni su MNK Sinjoretovo

Evo tko sačinjava skladnu malonogometnu družbu MNK Sinjoretova: Ivan Blaić, Ante Tokić, Dino Lončar, Ante Čavka, Ivan Kožul, Frane Ljumeži, Joso Kalac, Marko Katalinić, Blaž Katuša, Luka Lepur, Luka Bilaver, Andrija Pavić, Kristijan Čirjak, Ivan Bilaver, Denis Stura. Voditelji su Marin i Roko Marinović, a predsjednik kluba je Stipan Marijačić.

 

Marin Marinović: voditelj, vratar i sudac!

Voditelj MNK Sinjoretova je pravi čovjek na pravom mjestu. Naime, on je u svojoj dugogodišnjoj malonogometnoj karijeri (kažu 25 godina), prošao sve. Bio je vratar u MNK Lijepoj našoj i u UHBDDR-u još kada se igralo na Đilu. Atrakcija su bile njegove obrane, kako se samo bacao na cement to je trebalo vidjeti. Zatim je bio sudac malog nogometa, a sada voditelj malonogometne ekipe. Njegovi iz kluba kažu da je pravi čovjek na pravom mjestu. Bravo za svestranog Marina, zaslužuje sve čestitke.

27. travanj 2024 18:45