StoryEditorOCM
Zadar plusMEAT ME 4.0

Na Festivalu mesa danas specijaliteti Renata Kraljeva: tingul i rimski njoki!

Piše Zadarski.hr
11. listopada 2023. - 10:31

U utorak u poslijepodnevnim satima nastavljen je petodnevni Festival mesa ‘Meat Me‘. Na samom otvaranju, u jutarnjim satima, našla su se jela od janjetine. 

U nastavku ‘Meat Me‘ Festivala će se kuhati jela od peradi, mesnih iznutrica, divljači te slavnog istarskog goveda boškarina.

U srijedu će se na meniju naći jela chefa Renata Kraljeva: tingul od pulastra, rimski njoki, pačja prsa - crveni kupus pirjani, te kao umak humus od slanutka. U večernjim satima glazbu će puštati DJ Marko Milin i Denis Ostrogonac.

U četvrtak će u ponudi biti brizle i tripice restorana Tač, a u petak divljač chefa Tomislava Karamarka i Gabrijela Benića: vepar s njokima na gulaš, te medaljoni od jelena s brusnicama, vrganji i knedle od kruha.

U subotu su na meniju jela restorana Vodnjanka iz Pule: sporo kuhani boškarin s pljukancima, a u nedjelju je u ponudi - gradelada.

‘Meat Me‘ je organiziran tako da je svaki od pet dana posvećen jednoj gastronomskoj temi, odnosno vrsti mesa od koje se prave tradicionalna, ali i modernija jela inspirirana baštinskom kuhinjom. Jela pripremaju poznati, već etablirani zadarski kuhari i restorani, a ove godine na zadarskom festivalu sudjeluju i dva eminentna restorana iz Zagreba i Pule.

Radno vrijeme festivala je od 11 do 14 sati, te od 18 do 23, odnosno do 24 sata petkom i subotom.

Deset posto prihoda od Festivala namijenjeno je za humanitarne svrhe. Meat Me 4.0 organiziraju Turistička zajednica grada Zadra, Grad Zadar i Tržnica Zadar s nizom partnera i uz podršku Hrvatske turističke zajednice i TZ Zadarske županije.

Meat Me Festival osim gastronomskog ima i svoj glazbeni prateći program: svakodnevno će se cijeli dan za pultom izmjenjivati poznati zadarski DJ-i, a u petak i subotu večeri će biti obogaćene koncertima poznatih grupa Elemental i Silente. Moderatori programa bit će zadarski novinari i voditelji Ana Marušić, Nikolina Radić i Ivica Štorić.

28. travanj 2024 18:03