StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO/VIDEO: SJEĆANJE NA LEGENDARNOG KVIZ MAJSTORA

Mirko Miočić u Rtini dobiva svoju ulicu i Memorijal

29. ožujka 2019. - 20:30
miocic2205-ned

Najpoznatiji hrvatski kviz majstor Mirko Miočić umro je u svibnju 2017. godine, a sada je u njegovoj rodnoj Rtini pokrenuta inivijativa da se jedna od ulica nazove po legendarnom kvizašu!

Priču je pokrenuo Mjesni odbor Rtine, a inicijativa je naišla na opće oduševljenje Općinskog vijeća koje je jedglasno prihvatilo ideju Mirkovih sumještana.

-Nije tu bilo nikakvih dvojbi! Svi u Hrvatskoj znaju tko je bio Mirko Miočić, a općinski su vijećnici zdušno prihvatili tu ideju. Predloženo je da se Ulicom Mirka Miočića nazove dio državne ceste koja prolazi kroz Rtinu, pa će nam do realizacije ove zamisli trebati suglasnost Hrvatskih cesta, ali ne očekujem da će biti bilo kakvih zapreka s njihove strane, kaže općinski načelnik Ražanca Nikola Miletić.

I sam je Mirko Miočić posljednje četiri godine života bio općinski vijećnik u Ražancu, a ideja njegovih mještana iz Rtine bit će proširena.

-Ne samo da smo prihvatili ideju o Ulici Mirka Miočića, nego ćemo njemu u čast na dan njegove smrti u Rtini održati i Memorijalni turnir, možda kviz natjecanje i mali nogomet, ali još je rano, sadržaj Memorijala ćemo još detaljno razraditi. Sigurno je da će Općina Ražanac financijski poduprijeti Memorijal i sjećanje na Mirka Miočića, najavljuje načelnik Miletić.

Mirko Miočić je 2017. godine preminuo u Općoj bolnici Zadar od posljedica teške kroničke bolesti, u 61. godini života. Samo tjedan dana prije toga, javio se telefonski u emisiju "Potjera" i izrazio želju da se kao najpoznatiji lovac vrati u poznati kviz:

-I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u "Potjeru", planirao je, na Mirko.

Miočuć se u ‘Potjeru’ uključio četiri godine prije toga, a posljednju je emisiju odradio 2016. godine. "Hodajući Google", kako su ga zvali novinari i navijači, rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini, a za kvizove se zainteresirao još kao srednjoškolac. Prvi put se pojavio u kvizu "Tri, dva, jedan, ali vrijedan" 1972. godine, kao 17-godišnjak, u drugom razredu gimnazije (koju je pohađao u Rijeci), i odmah osvojio drugo mjesto.

 

 

27. travanj 2024 15:07