StoryEditorOCM
Zadar plus"NISI SAMA!"

Kupnjom kolača u kavani Coffee&Cake donirate dvije kune za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju

Piše Matea Gugić
28. travnja 2020. - 16:48
”Nisi sama - ideš s nama” projekt kojeg je podržala i zadarska kavana Coffe&Cake: kupnjom kolača dvije donirate dvije kuneArhiva Hanza Media/c&c

Osim što su bili jedni od pionira otvaranja lokala u vrijeme epidemije korona virusa, vrijedna ekipa iz Coffee&Cakea nije stala samo na tome da svojim građanima ponudi finu kavu za vani. Od danas nude doručke i kolače „to go“. No, ni to nije sve.

- Od kupnje svakog kolača, doniramo dvije kune za projekt „Nisi sama“. Radi se o taksi prijevoza žena oboljelih od raka koje ne mogu same doći u bolnicu na kemoterapije – objasnio nam je vlasnik kavane C&C, Šime Šokota te dodao kako su kolače prilagodili lakšem preuzimanju pa ih tako možete pronaći u čašicama za van.

- Željeli smo baš u ovom vremenu kad ljudi gube nadu napraviti nešto dobro. No, ova akcija neće stati završetkom pandemije. Trajat će koliko god bude potrebno – naglasio je Šokota.

image
Kavana Coffe&Cake donira 2 kn po kolaču za projekt taksi prijevoza oboljelih žena na kemoterapiju
C&C

Inače, projekt „Nisi sama - ideš s nama!“ organizira Udruga istoimenog naziva, „Nismo same“, koja je u Zagrebu, prije točno dvije godine, prevezla prvu ženu na kemoterapiju.

- Od tad sve do danas bili smo podrška za 263 žene kojima smo osigurali više od 8000 taksi vožnji na terapije. Važnost projekta dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije pa se u protekla dva mjeseca značajno povećao i broj žena korisnica naše usluge s obzirom na to da javni prijevoz nije radio, a sada svakako ne savjetujemo oboljelim ženama da idu njime jer mislimo da nije sigurno - istaknula je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge i njena osnivačica. Ona je i sama preboljela rak te uvidjela problem vožnje na kemoterapije. Tad joj je sinula ideja koju već dvije godine nesebično pomažu razni lokali, udruge, obrti...

image
 Ivana Kalogjera Brkic.

 
Srdjan Vrancic/Cropix

- Nažalost još uvijek nemamo međugradski prijevoz, najčešće prevozimo žene koje dođu u Zagreb na kemoterapije. Onda ih s kolodvora ili njihovog mjesta prebivališta taksiji voze do bolnice. Baš nedavno nam je bila žena iz Posedarja, a i prije smo imali nekoliko žena iz Zadra i okolnih mjesta. Nadamo se da će ova naša akcija u budućnosti biti još više prepoznata, da će ju podržati svaki grad u Hrvatskoj – zaključila je Kalogjera te dodala kako je Zadarska županija koncem prošle godine Udruzi donirala 10.000 kn.

09. svibanj 2024 00:53