StoryEditorOCM
Zadar plus"CARING HEARTS!

Iz Zadra za djecu Afrike, od srca: završena prva faza izgradnje škole u Nigeriji, profesorica Tomas moli za donacije kako bi mališani na jesen mogli na nastavu

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2022. - 11:19

 - Raduje nas da možemo podijeliti sa svima vijest o skorom okončanju prve faze projekta CARING HEARTS,  projekta koji će izgradnjom školskog centra omogućiti dijelu afričke djece koji su izvan sustava obrazovanja, ulazak u budući svijet mogućnosti - stoji u priopćenju koje nam je poslala zadarska sveučilipšna profesorica Mirta Tomas, koja je odlučila pomoći afričkoj djeci da dobiju priliku za obrazovanje. 

Konkretnije, odlučila je izgraditi školu na jugu Nigerije, u mjestu Esanland odakle dolazi i njezin prijatelj, začetnik cijelog projekta, novinar i književnik Innocent Omozokpi.

- Da vas podsjetimo, u Nigeriji smo, u glavnom gradu Edo State-a, Benin City-u, na lokalitetu Eyaen, s pogledom na temelje iznad kojih se uzdižu čvrsti i visoki stupovi: njih 94!. Dio njih već nosi strukturu školskog centra koji će biti dovršen i započet će s radom ove jeseni - piše prof. Tomas te nastavlja:

image

Škola je skoro pa gotova zahvaljujući hrvatskim donacijama

Privatni Album

- Svakim danom naš Dom Knjige UWA EBE sve je bliži otvaranju prema zajednici iz koje preko 1.000 djece može pohađati školu. Škola će imati još jednu posebnost: njezini programi će biti usklađeni s državnim programima, pri čemu će se u školi, kroz neposredan i specifičnim uvjetima prilagođen mozaik integriranih pedagoških pristupa, kao i kroz suvremene metode podučavanja, djecu i mlade pripremiti za život , sve samo ne jednostavnim, tamošnjim uvjetima - jasna je Tomas.

image

Zadar, 060721
Mirta Tomas je sveucilisna profesorica koja je pokrenula humanitarnu udrugu za izgradnju skole u Nigeriji.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Luka Gerlanc/Cropix

- Učinili smo ovaj Projekt posebnim ponajviše vlastitim sudjelovanjem kroz donacije svih vas, naših prijatelja i podupiratelja! Svaka vrsta pomoći i potpore je dobrodošla (donacija u novčanom obliku ili putem opreme za školu, kancelarije, učionice, materijal i pribor za pisanje, školske torbe te odjeća i obuća za djecu) i od neprocjenjive je važnosti, koliko za budućnost djece kojima su uskraćena osnovna civilizacijska prava, toliko i za sve nas koji smo uključeni u ovaj jedinstveni transformacijski projekt - pozvala je Tomas na pomoć. 

Svi koji žele dati potporu ovom hvalevrijednom projektu mogu to učiniti na račun udruge HUBS pri PBZ banci:

IBAN -HR5023400091111129576; SWIFT-PBZGHR2X 

 

 

30. travanj 2024 14:10