StoryEditorOCM
Zadar plusIMATE PRAVO POGAĐATI SAMO JEDNOM ČIJA JE!

Gosti na stranici ljubitelja dobre hrane "Taste Atlas" izabrali uz čiju se janjetinu "najbolje lipe prsti"

Piše Slobodna Dalmacija
26. listopada 2019. - 16:30
zadvarje20-13090618

Korisnici i ljubitelji dobre hrane na stranici Taste Atlas, na kojoj se mogu naći informacije i popis najboljih restorana s tradicionalnom hranom iz cijelog svijeta ocijenili su da se u Splitu sprema najbolja pašticada. 

Kao najukusniju, gurmani su odabrali pašticadu splitskog restorana Buffet Fife, a nakon njega najviše glasova dobila je Konoba Hvaranin. Među prvih deset restorana su još dva splitska, Konoba kod Joze i Konoba Varoš.

Dobra pašticada može se pojesti i u konobama Rio Mare i Maslina s Korčule, u šibenskom restoranu Šimun, a i Hvar ima dva restorana među prvih 10, Dalmatino i Konobu Menegos . Neobično, ali među restoranima u kojima se jede najbolja pašticada našao se i jedan zagrebački, Agava, koji je na četvrtom mjestu prema ocjenama korisnika.

Dalmatinsku pašticadu na Taste Atlasu opisali su kao jelo koje porijeklo vuče iz antičke Grčke i Rima. Sa stolova plemića Venecijanske republike došlo je do Dalmacije gdje je postalo važnim dijelom lokalne kuhinje.

 

Svojim opisom pohvalili su sve Dalmatinke koje spremaju ovo jelo. Kažu da je jako zahtijevno jer se govedina nekoliko dana marinira u octu i začinima, nakon čega se kuha u crnom vinu ili prošeku sa slaninom, rajčicom, suhim šljivama i smokvama te začinskim biljem.

Na popisu najboljih restorana kada je riječ o janjetini s ražnja, nema nijednog splitskog. Na prvom mjestu je Tamaris iz Zadra.

Kod gregade je situacija jasna, Hvarani najbolje pripremaju ovo jelo.

Mali broj korisnika probao je soparnik i za njega na ovoj stranici upućuju samo na jednu lokaciju, OPG Ivanka Radmilo iz Gata u Poljicama.

27. travanj 2024 16:35