StoryEditorOCM
Zadar plusDOBILA JE SVOJ TV SHOV, A MI SMO JE POZVALI NA KAVU

Doris Pinčić Rogoznica: Seks je jedna od tema u svakodnevnom životu. Zašto ne o tome razgovarati i na televiziji?

1. listopada 2017. - 13:40
doris_

Ako nedjeljom nakon obiteljskog ručka volite popiti kavu, zašto to ne biste napravili ispred malih ekrana "Na kavi kod Doris"? Novi talk show RTL televizije startao je prošle nedjelje, a prvi komentari gledatelja su šaroliki.

Ležernost emisije nekima je sjela, a drugi je vide kao prenaglašenu. Jednima se sviđa izbor tema i gostiju, a drugi ih smatraju isforsiranima. Najviše komentara, logično, dobila je voditeljica i jedna od sukreatorica showa Doris Pinčić Rogoznica.

Nakon glumačkih voda voditeljski posao na RTL televiziji ovoj je mladoj Zadranki odlično sjeo i sada je u prilici, poslije probijanja leda u kulinarskom showu "Tri, dva, jedna kuhaj", da ostvari svoju davnu želju kao voditeljica talk showa. U kojem će sa zanimljivim gostima opušteno razgovarati o životnim temama koje intrigiraju mlade i stare, žene i muškarce. Baš onako kako to inače prijateljice i prijatelji rade kad se nađu na kavi...

- Zadovoljna sam s prvom emisijom. I tim i ja dali smo 200 posto sebe, mislim da smo u svakoj riječi dali i dušu i srce. Sigurno se nismo osramotili. Također sam svjesna da uvijek može biti bolje, mislim da će i biti bolje u narednim emisijama – kaže Doris s kojom smo uspjeli kratko razgovarati između dva snimanja. Naime, uz obveze na RTL televiziji Doris radi i kao voditeljica jutarnjeg programa na Narodnom radiju, mediju na kojem je počela svoju voditeljsku karijeru i kojeg jednako tako obožava. Na radiju je naučila uživo razgovarati s gostima različitih profila što je sada lako prenijela na televiziju zahvaljujući svojoj prirodnoj elokvenciji.

Sada vi pozivate na kavu, no bi li bio problem da mi vas pozovemo na jednu "ispovjedničku" kavu?

- Ne, ne bi to bio nikakv problem. Problem je jedino što imam sve manje vremena, ali ja sam uvijek za kavu i razgovor uz kavu. Po prirodi sam društvena, volim sa prijateljima sjediti i neobavezno razgovarati o svemu po malo, premda nisam tip za kafiće. Upravo takvu, rekla bih kućnu atmosferu, pokušavamo prenijeti u emisji.

Koliko se u takvoj "kućnoj atmosferi" priča o seksu koji je, pomalo predvidivo, postao tema već u prvoj emisiji. Odnosno "keks", kako ste ga nazivali tijekom razgovora s gostima "zbog dječice i baka koje nas gledaju"?

- Seks je jedna od tema ne samo na kavama u svakodnevnom životu. Zašto ne o tome razgovarati i na televiziji. Ne treba to biti vulgaran razgovor, ali svi mi o tome više ili manje govorimo i komentiramo. Nama je upravo to i cilj da te "privatne" razgovore, kroz neku našu autorsku perspektivu prenesemo u emisju. Svi naši gosti mogu iznijeti svoj stav ili mišljenje o tome, ali i drugim stvarima...

Bez svađanja i nadmudrivanja?

- Bez vrijeđanja, ja bih rekla. Nadmudrivanje pa i svađice su dobro došle. Kod nas svatko ima pravo iznijeti svoje stavove i mišljenja, ali bez vrijeđanja ili omalovažavanja. Smatram da se o stavovima može i treba raspravljati i to je normalno.

U prvoj emisiji ste, među ostalim, imali i temu o plus size modelima gdje ste pokazali svoju sliku iz djetinjstva kad ste imali 25 kilograma viška...

- Da, kad sam imala nekih 16-17 godina, bila sam pretila. Imala sam 85 kila. Cijeli sam život bila bucka, ali kad sam došla u tu fazu pretilosti, potražila sam liječničku pomoć. Volim jesti, i danas uživam u hrani, ali sam uz liječničku pomoć shvatila kakva je prehrane meni potrebna i što mi odgovara. Višak kilograma sam tako relativno brzo skinula i više se nikad nisam vratila na te težine. Ali da ima dobar apetit, imam!

Nije li to skliski teren u ovakvom formatu emisije, da vaše privatno razotkrivanja postane glavni sadržaj showa?

- Privatnost i jest tema emisije, a autorski rad budućnost televizije. Svi cijene ljude sa svojim stavom i biti aktivan sugovornik, bez vrijeđanja, ni bolji ni lošiji od drugih, je naš autorski moto. Ne želimo pametovati, ali ni glumiti. Ako sam nekad bila debela, a govorimo o debljini, ja ću to i pokazati.

Tko su vam uzori za dobar televizijski talk show?

- Cijenim puno ljudi, ali mislim da je, barem za moju generaciju, Barbara Kolar alfa i omega. Jako cijenim i Danijelu Trbović, ali i Iva Šulentić je postala voditeljsko ime. Antonija Blaće, koja je imala najteži put, ima surovi talent, Marijana Batinić je šarmantna...

Što će biti u fokusu idućih emisija?

- Teme koje prate događanja iz proteklog tjedna i teme koje od nas traže gledatelji. O tim temama i sama pišem na svojoj Facebook stranici. Pozivamo čitatelje da nam sami kažu o čemu žele razgovarati. Očekujemo njihove prijedloge. Ono što ljude zanima o tome i govorimo.

Imate li u takvom konceptu emisije problem s pronalaskom gostiju?

- Pa ovo je kava na koju svi dođu i rado je piju (smijeh).

Osim vas na projektu su angažirani još Marija Pajić i Edita Misirić Vrkljan. Vi ste i koautorice i urednice emisije?

- Da, mala smo ekipa kojoj je RTL poklonio veliko povjerenje. Kad smo tek krenuli, napisala sam da je ovo moj projekt, kao mala beba, koja je tek stala na svoje noge. Uistinu ga doživljavam vrlo osobno i dat ću za njega stopedeset posto sebe. Spremne smo na dobru i lošu kritiku. Na pripremi emisije radimo cijeli tjedan, kad se malo uhodamo, možda će nam trebati manje. Ali svaki dio emisije spremamo pedantno. Tih sat vremena nedjeljenog popodneva želimo da budu najbolji što mogu biti.

27. travanj 2024 10:25