StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: MLADOM ZADARSKOM ŠAHOVSKOM PRVAKU OSTVARIO SE ŽIVOTNI SAN

Damian Vučenović (10) dobro namučio Garija Kasparova!

Piše I.N.
29. prosinca 2016. - 18:20
IMG-20161228-WA0001

- Kasparov mu je uzor i idol. Ostvarila mu se životna želja i životni san da barem jednom igra protiv njega. Bila mu je to velika čast, zadovoljstvo i ponos - priča nama Danijel Vučenović, ponosni otac 10-godišnjeg Damiana Vučenovića, koji je kao aktualni državni prvak u šahu za djecu do 11 godina, bio jedan od 16 izazaivača na tradicionalnom Božićnom turniru kojeg u Zagrebu simuiltano igra bivši šahovski prvak Gari Kasparov.

Turnir je zamišljen kao promocija šaha i poticaj da se šah uvede u škole kao oblik aktivnosti za učenike, a Damian se među izazivačima našao u društvu šestoro djece od 9 do 11 godina od kojih je dvoje bilo iz Slovenije ali i puno poznatijih faca poput bivše predsjednika Ive Josipovića, bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, vaterpolista Dubravka Šimenca, glazbenika Nikše Bratoša i Drage Diklića...

- Damian mu je pružao odličan otpor. Bio je najbolji među djecom, i ostao je među zadnjima kod odraslih. Neki su, naime, igrali bilo što, samo da što dulje ostanu u igri, a Damian je sve to prihvatio jako sportski, pa je predao meč kad je vidio da je Kasparov u objetivno boljoj poziciji. Naravno, mogao je on igru još razvlačiti, ali to nije u skladu s igračkim kodeksom i fair playom - kazao namje Damianov otac koji ga je pratio na Kasparovljevoj simultanki u Zagrebu. 

01. lipanj 2024 01:34