StoryEditorOCM
Zadar plusZA SVAKOG PONEŠTO

Ako još niste odlučili gdje dočekati Novu godinu, donosimo mali vodič po zadarskim događanjima u najluđoj noći

Piše AVŠ
28. prosinca 2023. - 17:29

Od najluđe noći u godini i novogodišnjeg dočeka dijeli nas svega nekoliko dana. Ukoliko još niste odlučili gdje i kako ga provesti, evo mali vodič po najpoznatijim zadarskim lokacijama gdje se ove godine organizira doček nove 2024. godine.

image
Vladimir Ivanov/Cropix/Cropix

Krećemo od one najpopularnije, dočeka na otvorenom koji će u Zadru ove godine biti čak na dvije lokacije: na  Narodnom trgu i adventskom Trgu Petra Zoranića. Tamo će nastup benda Black Coffee početi već u 11 sati. Uz bogatu ponudu hrane i pića na adventskim kućicama, zagrijavanje počinje uz lagane zvuke jazza, novu pjevačicu Danijelu Prpić i uhodani trio kojeg čine Renato Švorinić, Jadran Dučić – Ćićo i Ivan Ivić. Na toj će ih pozornici u večernjim satima zamijeniti zadarska grupa Kanela koja počinje svirati u 22 sata, a potom će mikrofon uzeti Jole i grupa Bolero

image

Na fotografiji: Josko Cagalj - Jole.
 

Ivo Ravlic/

Istovremeno, Narodnom trgu, slavit će se uz nastup grupe Rockatansky koji s programom počine u 21 sat, bibinjskog slavuja Ivice Sikirića Iće te grupe Dilema. Program na otvorenom organizira zadarska Turistička zajednica.

Novogodišnjeg vatrometa, osim onih u kućnoj radinosti,  neće biti jer se Zadar pridružio dugom popisu  gradova koji će u 2024. godinu ući bez pirotehnike. 

Što se destinacija u županiji tiče, već tradicionalno, ludi doček organiziraju na Viru gdje se za doček nastupiti Mladen Grdović.

image

Na fotografiji: Mladen Grdovic.
 

Livio Andrijic/Cropix

Kad smo kod intimnije  atmosfere u zatvorenom,  Dražen Zečić glavna je zvijezda na dočeku u konobi Kamen, uz zagrijavanje DJ Angela i grupe Prvi Plan dok iz kluba Harbour najavljuju novogodšnju noć uz vječne hitove Novih fosila

image

Dražen Zečić

Duje Klaric/Cropix

Uz spomenute, dočeci se organiziraju u brojnim gradskim i prigradskim restoranima te klubovima, dok su pojedine hotelske kuće pripremile i prigodne paket aranžmane u koje je uključena i svečana večera za doček Nove godine. 

27. travanj 2024 11:38