StoryEditorOCM
ViralKRALJEVSKA OBITELJ

Veliki skandal! Harry i Meghan krstili malenu Lilibet, Charles, Camilla, William i Kate nisu došli! Evo što se zbiva

Piše Marija Čović/SD
8. ožujka 2023. - 17:53
Harry i Meghan su prvu fotografiju s Lilibet objavili na božićnoj čestitki u prosincu 2021. godine, na njoj je i njihov sin ArchieEyepress Via Afp

Princ Harry i Meghan Markle su objavili kako su prošlog petka u svom domu u Montecitu krstili kćerkicu, princezu Lilibet Dianu.

Njihovo starije dijete, sin Archie, koji će 6. svibnja proslaviti četvrti rođendan, kršten je u Engleskoj, ali su Harry i Meghan odlučili da to neće biti slučaj s Lilibetinim krštenjem i anglikansku ceremoniju su održali u svom kalifornijskom domu, kući vrijednoj 14,6 milijuna dolara.

Lilibet je krstio John Taylor, biskup Los Angelesa, najviši anglikanski svećenik u Kaliforniji, a nazočno je bilo između 20 i 30 prijatelja, uključujući kuma, milijardera Tylera Perryja, glumca, producenta i poduzetnika u čijoj su hollywoodskoj vili Harry i Meghan s Archiejem živjeli kad su tek doselili u Kaliforniju.

Izvor blizak paru je za magazin People, a prenosi to Daily Mail, kazao kako su na krštenje bili pozvani kralj Charles i kraljica supruga Camilla, te William i Kate, princ i princeza od Wallesa, ali se oni nisu pojavili. Nije poznato je li na Lilibetinom krštenju bio bilo koji drugi član kraljevske obitelji.

image

Lilibet Diana

Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

U priopćenju koje su objavili Harry i Meghan, svoju kćer, koja će 4. lipnja napuniti dvije godine, nazivaju princeza Lilibet Diana, otkrivajući prvi put da su odlučili pozvati se na pravo da koriste titulu princeze za Lilibet nakon što je Charles postao kralj prošlog rujna.

Kralj Charles III. neće im uskratiti to pravo, objavila je Buckinghamska palača, dodajući kako će se službena stranica kraljevske obitelji ažurirati pa će Harryjeva i Meghanina djeca biti titulirana princ Albert i princeza Lilibet.

Titule kraljevskih visočanstava za Archieja i Lilibet do daljnjeg će biti "neaktivne" budući da ih ni Harry i Meghan ne smiju koristiti nakon što su napustili pozicije radnih članova kraljevske obitelji.

Titule princa i princeze Archie i Lilibet su stekli automatizmom nakon što je njihov djed postao monarh, što je u skladu s odlukom koju je 1917. donio tadanji kralj George V. dodijelivši pravo na titule princa i princeze unucima suverena. Prinčevske titule Lilibet i Archieja, prenose mediji, koristit će se u formalnim prigodama, a ne u svakodnevnoj komunikaciji.

image

Milijarder Tyler Perry je kum malene Lilibet

Jamie Mccarthy/Afp

Premda većina britanske javnosti smatra kako bi se Harryju i Meghan, koji su okrenuli leđa monarhiji i kontinuirano u javnim istupima napadaju članove kraljevske obitelji, trebalo oduzeti titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa, to se, očigledno, zasad neće dogoditi.

Njima samima, usprkos tome što su ih mnogi javno pozivali da se odreknu titula, ne pada na pamet da to naprave jer bi bez takve vrste povezanosti s kraljevskom obitelji zapravo postali nezanimljivi na tržištu na kojemu grade karijere i stječu bogatstvo.

Navodno ne žele ni svojoj djeci uskratiti pravo koje su stekli rođenjem, nego im pružiti mogućnost da, kad odrastu, sami odluče hoće li koristiti ili odbaciti titule.

Kralj Charles u svakom trenutku ima pravo oduzeti titule sinu i nevjesti, a hoće li to napraviti vjerojatno ovisi o njihovom budućem ponašanju, odnosno hoće li i dalje nastaviti s napadima na kraljevsku obitelj.

Još uvijek nije poznato hoće li se Harry i Meghan, sami ili s djecom, ili možda samo Harry, pojaviti na Charlesovoj krunidbi u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja, za koju su dobili službeni poziv.

27. travanj 2024 17:11