StoryEditorOCM
ViralNI MIRISA NI OKUSA

Dalmatinac ostao šokiran cijenom blitve u dućanu, ‘iskeširao‘ je lijepu svotu za kilogram verdure, a kad je pogledao u lonac, ništa nije ostalo...

Piše Dora Lozica
17. veljače 2022. - 14:27

Ima je u izobilju, ali je skupa, što bi se reklo, k'o papar, a i od nje, koliko god kila kupili, nema za pod zub.

Svaki se dan šokiramo cijenama voća, povrća i svih ostalih namirnica, pa nakon što smo preživjeli šok od cijene pakiranja maslaca od 250 grama za 30 kuna, idemo dalje. Ovaj put na običnu blitvu.

Dok svi strahuju od daljnjih poskupljenja, Dubrovčanima kao ni Korčulanima, nažalost, to nije nikakva novost. U zimskim mjesecima cijene su im skuplje do 20 posto nego na kopnu, a u ljetnim mjesecima tuku u plafon, piše Dubrovački vjesnik.

Jedan je Korčulanin jutros napravio pogrešku - odlučio je u trgovačkom centru kojeg imamo i u Dubrovniku i to široko rasprostranjenog trgovinama, kupiti dva kila "verdure" i to ga je zadovoljstvo koštalo gotovo 50 kuna!

Malo preko dva kila blitve platio je 43,42 kune, jedno kilo blitve kišta čak 19,99 odnosno 20 kuna jer onu lipu nitko vam u niti jednoj trgovini nikad nije vratio!

I ne samo što se "iskeširao", nego je blitva koju je stavio kuhati, po običaju, pošla "u se", pa za pojesti nije ostalo nego nekoliko pantarula, ali je zato objavio račun na Facebooku i uzbunio i ostale Korčulane koji sve to gledaju već godinama i ne mogu ništa nego - ili platiti ili ne jesti.

I u Dubrovniku je nažalost bila ista cijena blitve koja, budimo iskreni, nema ni okusa ni mirisa, a i teško je otkriti odakle je stigla u trgovine. U svakom slučaju za tu cijenu ne pjeva, ne pomlađuje niti ćete u njoj naći jackpot, jedino što će vas natjerati da je više nikad, dok joj cijena ne padne na realnu razinu, ne kupite.

01. svibanj 2024 11:43