StoryEditorOCM
ViralMALA PLAVA TABLETA

Četrnaestogodišnjaci prihvatili izazov i popili viagru, pa se razboljeli; Direktorica škole upozorila: "Apeliram na roditelje da prate što njihova djeca rade na društvenim mrežama"

Piše MOZAIK SD
7. travnja 2022. - 20:31

Čak 13 učenika škole San Bartolomé, smještene u kolumbijskoj Cucuti, završilo je u medicinskom centru, nakon konzumiranja viagre.

Sve se, očito, dogodilo jer su se mladi željeli suočiti s izazovom koji je postao viralan putem društvenih mreža i koji se sastoji od stavljanja viagre u neku hranu ili piće, kako bi se zatim progutala. Ljudi bi trebali zabilježiti cijeli proces, od postavljanja seksualnog stimulansa, do reakcija koje nastaju nakon uzimanja lijeka, piše Publimetro.

Astrid Leonor Álvarez, rektorica obrazovnog kampusa,rekla je da su učenici devetog razreda, koji imaju 14 godina, pomiješali tablete sa sokom od marakuje za vrijeme odmora, ali nekoliko minuta kasnije počeli su patiti od tahikardije, simptoma koji je odmah upozorio osoblje škole.

Maloljetnici su brzo odvedeni u zdravstvenu ustanovu gdje su pravovremeno primili zdravstvenu skrb.

image
Christophe Gateau/AFP

Ricardo Contreras, koordinator UBA-e, rekao je da su maloljetnici ušli u zdrvastvenu ustanovu u 12:15 sati, ističući da je samo dvoje od njih imalo jake simptome.

Dužnosnik je rekao da su na tom mjestu bili prisutni Policija za djecu i adolescente i Općinsko zdravstveno tajništvo kako bi preuzeli odgovornost za situaciju.

"Zbog nastale situacije ustanova je nastavila s aktiviranjem socijalne skrbi radi rješavanja netipičnih ponašanja koja utječu na dobru sliku ustanove. Apeliram na roditelje da vode i prate svoju djecu prilikom korištenja društvenih mreža", istaknula je rektorica ustanove putem priopćenja.

Álvarez je rekla da će imati hitan sastanak s roditeljima, učenicima i školskim savjetnikom, kako bi poduzeli mjere i spriječili da se ova situacija ponovno dogodi.

"Ovdje postoji problem i čini se da su u vrijeme kada smo bili u pandemiji, djeca zaboravila pravila, djeca su se vratila kao nemotivirana i u ovom trenutku su u stanjuu da nam je potrebna podrška školskog savjetnika, učitelja i svih roditelja. Mi smo škola u kojoj se svaki dan molimo s učenicima, usađujemo načela i vrijednosti, to je bilo vrlo iznenađujuće, ali nažalost djeca kopiraju loše i negativno što se događa putem društvenih mreža ", rekla je rektorica, piše Publimetro.

06. svibanj 2024 03:23