StoryEditorOCM
ViralŽELI NOVI POČETAK

Ava Karabatić otvara dušu, priznaje aferu s mužem Anđelke Prpić: ‘Propila sam se, seksualno me traumatizirao stanodavac, otac smršavio 17 kg!‘

Piše Ivana Kapetanović/SD
1. rujna 2022. - 14:45
Ava Karabatić s ocem Ivicom i u društvu Jerka Andreisa, pjesnika iz Vela Luke koji ju je spasio i kod kojeg je živjela, a to razdoblje sasvim različito tumačeAnte Čizmić/Cropix, Ivana Kapetanović/SD

S Avom Karabatić nikad nije jednostavno, ali ni dosadno. Otkako se pojavila na sceni, gotovo sve s njom je obilježeno skandalom.

Osuđena je zbog remećenja javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju za što je dobila je novčanu kaznu od 750 kuna jer se pijana valjala po podu splitskog hotela, kričala i uznemiravala goste.

Prozivana je i da je uništila brak glumice Anđelke Prpić s Darijem Prpićem. Podnijela je kaznenu prijavu protiv profesora dr. Živka Nižića zbog pokušaja spolnog odnosa zlouporabom položaja. Bilo je tu još svega...

Na nju nas je podsjetio nedavni susret s Jerkom Andreisom, inače pjesnikom. Ovaj Korčulanin iz Vele Luke tvrdi da joj je bio dečko. S obzirom na činjenicu da Jerko ima 61 godinu, a Ava 34, ovaj spoj nam se učinio prilično intrigantnim.

image

Ava Karabatić i Jerko Andreis: Ona tvrdi da su samo prijatelji, ali da bi on za nju učinio sve, a Korčulanin je decidiran da su imali romansu

Ivana Kapetanović

Na kraju smo dogovorili zajedničko piće u Splitu s oboje. Pardon, troje. Jer, s nama je bio i Avin otac Ivica, bez kojeg ionako ništa vezano uz Avu Karabatić ne prolazi. I svi troje su u problemu!

Jerko, jer Ava tvrdi da su bili "samo prijatelji", a on da su bili u vezi, otac Ivica, jer je izgubio 17 kilograma u mjesec dana i Ava, jer je pretrpjela seksualno uznemiravanje, od kojeg se - propila!

Sada su, kažu Ava i otac, na dnu, i žele se izdignuti iz pepela. Ranjeni su i prolaze kroz tešku životnu fazu, no ona je spremna za povratak na scenu, samo joj, kaže, treba dobar menadžer.

Ava, što se sve događalo u zadnje vrijeme?

- Povukla sam se iz medija. Dosad bih imala pola milijuna pratitelja na Instagramu, imala sam i plavu kvačicu, da mi nije hakiran profil. Uz to idu i Facebook i Twitter.

Dogodilo mi se i da su mi oba djeda umrla, za jednog sam bila jako vezana, a najgore je što mi se dogodilo… Bilo je 15. 12. 2020. i od tada to nosim, ne mogu više tu strahotu držati na duši.

Što se dogodilo?

Ava: Ta osoba zna mene i moj karakter. Imala sam sličnu situaciju s jednim profesorom već. Ova osoba je napravila nešto neprimjereno. Nije me fizički napastvovao, više psihički. Posljedice se vide na mome ocu, koji je izgubio 17 kila u mjesec dana. Ta osoba je naš stanodavac.

image
Ante Čizmić/Cropix

Ivica: Dogodila nam se jedna situacija koja je prestrašna. Jedna neugodnost o kojoj je ona šutila. Od korone je došla živjeti sa mnom u Split. Šutjela je da bi zaštitila mene, jer ja tu živim kao podstanar. Mi smo jako otvoreni i ne želimo ništa kriti, ona je nakon toga imala problem s alkoholom koji se riješava i koji će se riješiti.

Ava: Ma riješilo se to s alkoholom.

Ivica: Štitila je mene, jer tu živim. No onda je prestala izlaziti vanka iz stana. Nešto se jako ružno dogodilo u stanu gdje živimo i izgubio sam 17 kg u mjesec dana. Nismo htjeli nikakve skandale, molio sam stanodavca samo da se nađemo i suočimo. Da razgovaramo. No to se nije dogodilo. Sada sam i na bolovanju. Bili smo na policiji.

Ava: Ali znate kako to ide kod nas. Sporo.

Ivica: Stanodavac se nije mogao suočiti s tim, a mi smo htjeli da se bar ispriča.

Ava: Stanodavac je iskoristio moju slabost, imali smo radove po kući. Gore je to što je napravio nego da me fizički maltretirao.

Pa što vam je napravio?

Ava: Radio je ono… kao kad muzeš kozu, ispred mene. Ne želim biti nekulturna. Ali pošto sam bila na Farmi, morali smo naučiti sve oko krava i koza i to. Uglavnom, samozadovoljavao se ispred mene. No najgore je što je on pratio cijeli moj rad kroz medije i hvalio me.

image
Ante Čizmić/Cropix

Jeste li još u tom stanu?

Ava: Nažalost mi smo još uvijek u tom stanu. Iako ima skoro dvije godine od tog incidenta. Sada vrijeme provodim tako da crtam ulje na platnu i vježbam i najviše sam s tatom, jer mi je jako teško jer ne mogu podnijeti da ga gledam ovakvog. Evo i sada sam naručila i vitamin D i čaj da dođe iz Hercegovine.

Ivica: Mene je stres pogodio. Išao sam čak i kod psihijatra. Osjećao sam se prevareno. U 57 godina života nemam doslovno ni jednu prijavu, ni za autobusnu kartu.

Ava: Stanodavac nije nikad htio s nama razgovarati o tome što se dogodilo.

Jeste li uredno plaćali stan? Zašto još živite tamo?

Ivica: Iz stana nismo otišli iz principa jer smo htjeli da se stanodavac pojavi. On se nije pojavio nikad. Plaćali smo do tada sve uredno. Sada više ne plaćamo!

Ava: Neću biti gruba, ali… sve ima svoju mjeru. Mislim da je krajnje vrijeme da se stavi točka na i.

image

Ava Karabatić i otac Ivica Karabatić

Ante Čizmić/Cropix

Što kaže policija?

Ava: Prijavili smo mi njega, policija je bila jako uljudna, svaka čast njima.

Ivica: On je nama napisao da mi imamo 15 dana da izađemo. Ali se nikad nije pojavio. Živio sam ja prije nego je ona došla šest godina u tom stanu i nije bilo nikakvih problema.

Ali neću se ja više radi toga nervirati. Stres je učinio svoje. Na mene je djelovao u tijelu. Ne u glavi. Moja je glava jako dobro. Išao sam i u psihijatra, objasnio sam mu situaciju. Išao sam jer me kralježnica boljela. Ruke su mi trnule…

image

Ivica Karabatić

Ante Čizmić/Cropix

Ava: Meni je velika podrška u svemu tome bio moj prijatelj Jerko Andreis iz Vela Luke. Ali mi smo stvarno prijatelji, ništa više. Na njega se mogu osloniti za bilo što, a upoznali smo se slučajno kad sam došla u Velu Luku 2020.

Tada sam imala još plavu kvačicu na Instagramu. Imala sam kofere kad sam došla u Velu Luku i nisam to sama mogla vući. Pomogao mi je jedan momak. Pa sam upoznala Jerka. Vodio me svugdje, pošto sam ja ovisnica o tretmanima i masažama. Priznajem.

image

Ava Karabatić i Jerko Andreis

Ivana Kapetanović

Ali Jerko mi je stvarno prijatelj. Ja sam se stvarno zatvorila nakon tog što se dogodilo sa stanodavcem i ne padaju mi na pamet nikakve veze. Otac mi se čudio, rekao mi je da meni treba seksualni terapeut.

Koja je priča između vas Ava i Jerko? Jeste li bili skupa?

Ava: Upoznali smo se 2020. u devetom mjesecu u Veloj Luci.

Jerko: Iako sam znao za nju od prije. Upoznali smo se u kafiću i onda smo bili neko vrijeme skupa. Hodili smo po hotelima, mislim da smo 12 hoteli obašli.

Ava: Jesmo. I pisali smo poeziju.

Ava i Jerko: Bili smo u Zadru, Vodicama, Dubrovniku, Splitu, Orebiću, Veloj Luci itd…

Ava: Bila sam ja i kod njega doma u Veloj Luci, ali mi smo stvarno samo prijatelji.

Jerko: Sve skupa, mi smo dugo bili skupa.

Jeste li bili u vezi ili niste?

Ava: Jerko je moj prijatelj.

Jerko: Bili smo skupa, e.

Ava: Ima Jerko i masline i naučio me kako se beru.

Jerko: Kad sam vidio da je sada u problemima, rekao sam da ću doći.

Ava: Uvijek je on tu za mene. To je jedina osoba na koju se čovjek može osloniti 24 sata dnevno. Mi smo čak rođeni na isti datum, 20. 5., ja 1988., a on 1961.

image
Ante Čizmić/Cropix

Gdje je nastao problem?

Jerko: U doba kad je Ava digod pila, onda je mojoj materi to smetalo kad je bila kod mene u Vela Luci. Bili smo skupa, to je istina. Ava je malo počela pit‘ nakon što se Instagram ugasio, pa je moja mater vidjela puno onih malih bočica i nije s njom htjela razgovarati... Mi smo ostali dobri.

Kad ima problem naravno da ću joj pomoći. Ti svi problemi su djelovali na nju. Isplivat će ona iz tog.

Ava: Volim ja i Korčulu i Velu Luku…

Jerko, neke si pjesme posvetio Avi…

Jerko: Meni uskoro izlazi treća knjiga. Prva je “Izgubljene ljubavi”, a druga “Nek mi vrime novo ne donosi tugu”. Treća se zove “Gili gili” jer smo ona i ja to govorili. Napisao sam ja njoj i dvije pjesme kad smo bili skupa.

Jedna se zove “Ures sudbine”, a druga “Gili gili”, jer smo to govorili jedno drugome dok smo bili skupa i odlučio sam je staviti u knjigu. I sliku nje u kostimu sam stavio.

Ava: Lijepo je to.

image
Screenshot

Ava, pričalo se da ste imali aferu s mužem Anđelke Prpić, Darijem Prpićem. Je li to istina?

Ava: Kad sam živjela u Beogradu, nasuprot mjesta gdje sam radila bio je jedan restoran, gdje bih išla jesti. Imali smo aferu Prpić i ja. Kratko je ta afera trajala. To je bilo davno.

image
Ante Čizmić/Cropix

Otkako ste se vratili u Split ne radite više toliko što i prije…

Ava: Među prvima sam otvorila OnlyFans. Međutim, nikad nisam objavljivala sadržaj koji je pornografski. Jako me pogodilo jer su se pojavile razne fotomontaže i dobivala sam svakakve poruke. Sada je profil zatvoren.

No, voljela bih se vratiti na scenu. Ipak sam ja govornik. Ali ne mogu se vratiti sama. Treba mi neki dobar menadžer. Volim i glumu. I time bih se htjela baviti. Ja sam pravi nomad u pozitivnom smislu. Živjela sam u Beogradu od 2015. do 2020. i radila. Ovdje mi treba dobra osoba s kojom ću raditi.

Ivica: U Beogradu je nitko nikad nije zeznuo za nijedan euro. Sve su uvijek ispoštovali. 

Što bi sada na dalje htjeli raditi?

Ava: Naravno da bih se ja htjela vratiti na scenu, i imati novu pjesmu. Glumila bih i možda bila voditeljica…

Ivica: Prolazimo kroz tešku fazu i moramo se izdići iz pepela. Stvarno nam je teško, ranjena je i blokirana i sve ovo što je prolazila je grozno. Moramo opet biti dobro!

27. travanj 2024 11:40