StoryEditorOCM
ViralSMRT NA DOPUSTU

Austrijanac put Hrvatske krenuo s kapsom na krovu auta, komentari na društvenim mrežama su urnebesni: "Idu na izbore", "Primaju babinu penziju"

Piše PSD
14. srpnja 2022. - 14:19
Austrijski automobil s neobičnim teretom koji je potaknuo crnohumorne komentareScreenshot Facebook Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Turisti koji dolaze na more sa sobom donose zaista svašta. Za ono u prtljažniku znaju samo oni i carinici, ali krovovi su otvoreni pogledima. Tu se mogu vidjeti bicikli, kajaci, šatori i Thule sanduci.

Jedan je Austrijanac na krov svoga automobila stavio ni manje ni više nego mrtvački sanduk! I sa njim je prošao granice i stigao do tunela Mala Kapela, gdje je snimljena fotografija, objavljena na Facebook stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca".

Posjetitelje te stranice intrigiralo je što se nalazi u kapsilu pa su prepustili mašti i duhovitosti na volju.

Komentara je čak 1400, uz brojne varijacije redom su duhoviti, reklo bi se da prosječne Dalmatincei i one koji se takvima osjećaju nadahnjuje crni humor.

Komentatori su zaključili da je kovčeg za baku pa su se na nju usmjerili: "Ove godine baba financira ljetovanje", "Ili baba ili Drakula. Treće nema", "Još uvijek primaju babinu penziju pa je vode na more", "Babina posljednja želja je bila da ode na Bačvice potočat noge, ali nisu mogli dobiti godišnji ranije" dio je komentara o baki. Uz dva izdvojena mišljenja koja kažu: "Mogli su kupiti dvosjed pa i deda da pođe!" i "Svekrva 100%".

image

Mala Kapela, tunel u kojemu je snimljen automobil s nesvakidašnjim teretom

Mario Pušić/Cropix

Drugi su se komentari usmjerili na ostale aspekte neobične putne prtljage: "Vraćaju se sa glasanja!", "Jedan krevet više", "Stari gosti, nose poklon domaćinu", "Flamingo nije više u modi", "Najnoviji model THULE krovnog prtljažnika je izašao na tržište, dizajn potpisuje Morticia Addams", "Ovo su neki sotonisti, bolje da nas zaobiđu"....

Dio komentatora pokazao je smisao i za kulturni kontekst, povezujući događaj s filmovanim dramama "Cinco i Marinko" i "Maratonci trče počasni krug": "Cinco iz Njemačke nosi penziju" i "Topalovići voze Panteliju na more!!!"

Ne znamo što će na sve kazati predstavnici hrvatskih grobljanskih društava koja su osjetljiva na zadiranje u svoje područje, ali dok se oni ne oglase, slobodno je puštati mašti i duhovitosti na volju. U ovim ozbiljnim trenucima svaki humor je dobro došao, pa bio on i crni.

image

Automobil s kapsilom u tunelu Mala Kapela

Screenshot Facebook Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
01. svibanj 2024 05:27