StoryEditorOCM
ViralČISTAČ ULICA

Ako nemate izdržljiv želudac onda ovaj video nemojte ni gledati: galeb je nasred ceste naišao na golemog štakora, evo što je nakon toga uslijedilo...

Piše MOZAIK SD
25. srpnja 2022. - 15:45

Za galeba kažu da je leteći štakor. No, u ovom slučaju s videa leteći štakor je pojeo - 'običnog' štakora.

Ako nemate izdržljiv želudac onda ovaj video nemojte ni gledati: 

Malo je poznato da je galeb (klaukavac) u Republici Hrvatskoj zakonom zaštićena vrsta ptice. Pripada skupini velikih galebova i najveći je veliki galeb juga Europe. I oni često napdaju druge ptice, miševe i štakore, sve se češće viđaju prizori napada na druge životinje. 

Više ovdje: 

Priroda je nekad okrutna: uhvatili smo galeba u nemilosrdnoj akciji, napao je goluba i kasnije se gostio s njim

"Svojim izgledom i ponašanjem galeb klaukavac je vrlo sličan srebrnastom galebu, od kojega se razlikuje u nekoliko detalja; žućim nogama, sivkastožutim okom, cinober očnim prstenom, izražajnije žutim kljunom s većom crvenom mrljom, tamnijim primarnim perima i tamnije sivim leđima.

Veličina: 56 – 68 cm, 800 - 1500 g težine, raspon krila 140 - 150 cm.

Glasanje: zvuči kao: ''kija-kija-kija-kijau-kijau''

Hrani se vrlo različitom hranom; ribom, raznim morskim beskralješnjacima, malim sisavcima (glodavci), raznim otpacima, jajima ptica i sl. Vrlo su proždrljivi i nasrtljivi i često međusobno kradu pronađenu hranu, naročito kada ribarski brodovi čiste mreže i bacaju ribu u more. Hranu traže i po plitkim plimnim obalama, a mogu malo zaroniti pod vodu. U potrazi za plijenom često slijede brodove i sakupljaju otpatke za njima", navodi udruga Čiopa.

28. travanj 2024 00:46