StoryEditorOCM
TribinaDOKAZALI ZNANSTVENICI

Žene, muškarci stvarno žele da doživite orgazam

Piše 100posto.hr
25. ožujka 2017. - 22:50
profimedia

Ženski orgazam njihovim muškim partnerima je dokaz njihove muškosti, pokazala je studija objavljena nedavno u Journal of Sex Research. Istraživači sa Sveučilišta Michigan sugeriraju da je, tako, muškarcima kojima je stalo do seksualnog zadovoljavanja žene, u stvari zadovoljavaju sebe, donosi 100posto.hr.

Zahvaljujući seksualnim scenarijima koje nameće društvo, muškarci često osjećaju da se moraju "dokazati kroz simbolična muška postignuća", piše u studiji, prenosi Broadly. Prijašnja istraživanja pokazala su da muškarci crpe svoje seksualno zadovoljstvo iz trenutka kada njihova partnerica doživi vrhunac. Autore ovog istraživanja zanimalo je vide li muškarci ženski orgazam kao 'muško postignuće'.

Veći stupanj muževnosti i veće samopouzdanje

Studija je analizirala 810 muškaraca u dobi od 18 godina na više, koje seksualno privlače žene. Tijekom eksperimenta proveli su zamišljenu vježbu orgazma: sudionici su pročitali jednu od četiri anegdote u kojoj su se trebali zamisliti. Svaki od njih maštao je o partnerici koja im je privlačna i s kojom su već imali tri seksualna odnosa.

Četiri varijacije su imale različite završetke. U jednoj je žena doživjela orgazam bez obzira je li to doživjela ili ne s prethodnim partnerima. U drugoj s njima nije doživjela orgazam.

Nakon toga istraživači su razmatrali osjećaj muževnosti svojih sudionika, kao i njihovo seksualno samopouzdanje. Očekivano, muškarci su "osjećali veći stupanj muževnosti nakon što bi pročitali pričicu u kojoj je partnerica doživjela vrhunac, nego kada je bilo obrnuto. Štoviše ovaj efekt je bio pojačan kod muškaraca kojima ta muška uloga predstavlja veći stres", donosi 100posto.hr.

26. travanj 2024 23:22