StoryEditorOCM
TribinaOVE SUBOTE

U sklopu projekta OTARNOS održana prva Edukacija o maritimnoj baštini područja Tri mora

Piše Zadarski.hr
13. rujna 2021. - 12:48

Ove subote, u sklopu projekta OTARNOS, održana je prva od ukupno tri, Edukacije o maritimnoj baštini područja Tri mora, za sudionike turističkih izleta brodom, ovaj put na brodu „JUG“ iz Starigrada.

Izletnici su educirani o tradicionalnim djelatnostima i ribarskoj povijesti Jadranskog, Novigradskog i Karinskog mora, tijekom vožnje iz Starigrada kroz Novsko ždrilo u Novigradsko more, a zatim kroz kanjon Zrmanje do grada Obrovca. Na povratku je posjećen pitoreskni Novigrad – pravo malo ribarsko „misto“.

Posjetiteljima i posadi broda podijeljene su edukativne brošure, koje govore o posebnostima Tri mora.

Projekt je prijavljen na FLAG natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 2.2. Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne – maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture te sadrži prioritete i ciljeve Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 361.134,28 kn a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EFPR) u iznosu od 306.964,14 kn odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok je 15% sufinancirano iz državnog proračuna RH u iznosu od 54.170,14 kn.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu s Općinom Novigrad i Srednjom školom Obrovac.

30. travanj 2024 22:59