StoryEditorOCM
TribinaPRIMJER ZA CIJELU HRVATSKU

U novouređenim poslovnim prostorijama COIN coworkinga zadarski obrtnici ugostili predsjednika HOK-a

Piše Zadarski.hr
26. siječnja 2017. - 18:38
obrtnici

U srijedu, 25. siječnja godine Udruženje obrtnika Zadar ugostilo je Predsjednika Hrvatske obrtničke komore, Dragutina Ranogajca, u novouređenim poslovnim prostorijama COIN coworkinga, u vlasništvu Udruženja obrtnika Zadar.

Predsjednika Hrvatske obrtničke komore dočekali su članovi Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Zadar, na čelu s Mladenom Maltom, predsjednikom Udruženja i Stjepanom Kneževićem, podpredsjednikom Hrvatske obrtničke komore i predsjednikom Obrtničke komore Zadarske županijea ispred Grada Zadra prisustvovao je Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove.

Predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta je ukratko kronološki prezentirao nastanak vizije o pokretanju coworking prostora u prostoru Udruženja obrtnika Zadar, čija kupnja je financirana štednjom sredstava komorskog doprinosa, a uređenje sredstvima EU fondova.

Prisutnima je Tajnica Udruženja obrtnika Zadar Jasminka Smokrović prezentirala provedbu i rezultate EU projekta „Coworking – suradnjom do inovacija“, kao i način funkcioniranja, te aktivnosti unutar prve godine rada COIN coworkinga. Također je organiziran i obilazak prostora te pobliže upoznavanje s konceptom coworkinga.

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Šime Erlić je naglasio kako je suradnja institucija bila ključna u ovom projektu, i kako je ovo zapravo jedinstveni model dobre prakse za koji interes pokazuju i druge institucije. Naime, i nakon provedbe EU projekta, COIN coworkingom su zajednički nastavili upravljati slijedeće institucije: Grad Zadar, Udruženje obrtnika Zadar, Regionalna razvojna agencija ZADRA NOVA te HGK Županijska komora Zadar.

Predsjednik Udruženja Mladen Malta je posebno istaknuo činjenicu kako obrtnici, kao vlasnici prostora, ostvaruju pravo na 50 posto popusta na sve usluge i pakete koje COIN nudi, na koji način se indirektno potiče i otvaranje novih obrta.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec je izrazio zadovoljstvo ostvarenim i prezentiranim rezultatima, te posebno pohvalio učinkovitu suradnju Udruženja obrtnika Zadar s lokalnom gradskom upravom i ostalim poduzetničkim potpornim institucijama, koju bi bilo svrsishodno kao model dobre suradnje prezentirati zainteresiranim udruženjima i obrtničkim komorama u obrtničkom komorskom sustavu.

Nakon detaljnog upoznavanja sa konceptom coworkinga i načinom rada u COIN coworkingu, te prezentacijom paleta usluga koje se nude, zadarski obrtnici – članovi Upravnog odbora

Udruženja obrtnika Zadar su iskoristili boravak predsjednika Hrvatske obrtničke komore u Zadru, te se razvila rasprava o aktualnim temama u obrtništvu. Na dnevnom redu su bile teme rasterećenja gospodarstva od parafiskalnih nameta, zaštite imovine obrtnika, učinkovitije borbe protiv obavljanja neregistrirane djelatnosti i sive ekonomije, poticanja prodaje poslovnih prostora u vlasništvu države i jedinice lokalne samouprave, te problemi u obrazovnom sustavu vezanom za obrtništvo.

27. travanj 2024 23:54