StoryEditorOCM
TribinaŠTO JE PREVIŠE...

Sramota za grad, sramota za ljude koji vode grad, sramota za iti jednu instituciju koje ovako nešto toleriraju! Što nam napraviše od Zadra...

Piše Zadarski.hr
19. prosinca 2020. - 19:03

Pismo jedne Zadranke razočarane odnosom gradskih i državnih vlasti prema obrtnicima i gradskom redu objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,

Ova situacija dovela nas je sve na rub preživljavanja, poslovi su nam uništeni nametnutim mjerama, posljednjih 10 mjeseci grcamo u vraćanju kredita, plaćanja nameta, obaveza prema poreznoj i mnogim drugima. Uništeno nam je svako dostojanstvo kao ljudi ali prije svega kao obrtnika, predstavnika privatnog sektora i ne vidimo kraj ovoj krizi.

U nemogućnosti smo obavljati svoje poslove radi svih mjera, svakodnevno nas se prebacuje poput ping pong loptice s jednog kraja na drugo a obaveze idu i dalje i prijeti nam se ovrhama, prekidima ugovora te smo suočeni sa 100 problema. Uza sva pridržavanja mjera dok smo i mogli raditi posjećivale su nas inspekcije tražeći dlaku u jajetu da nam zakucaju posljednji čavao u lijes. 

I onda zamislite kako se osjećamo kad smo suprug i ja prošetali Kalelargom a tamo naišli na ilegalnog prodavača suvenira iz kvazi Afrike koji se uredno smjestio nasred Kalelarge ispred zatvorenog i papirima oblijepljenog Swarovski dućana!!!

Sjećam se da se ne tako davno upiralo u taj problem ali što je previše je previše!

Dok mi grcamo problemima kojih više neće biti jer će rijetki ovo preživjeti netko bez ikakvog problema ILEGALNO prodaje suvenire, BEZ FISKALNE KASE, BEZ IZDANIH RAČUNA, usred naše Kalelarge.

Sramota za grad, sramota za ljude koji vode grad, sramota za do iti jednu instituciju koje poput lešinara obilaze one koji pokušavaju preživjeti a ovako nešto se tolerira.

Bože dragi što nam napraviše od ovog grada s poviješću od 3000 godina.

27. travanj 2024 19:53