StoryEditorOCM
TribinaMARKO PUPIĆ BAKRAČ SE PITA ZAŠTO JE PRODAJA STARE POLIKLINIKE OGLAŠENA U GLASU ISTRE

Škrgatić: "Oglas smo objavili u Narodnim novinama i Jutarnjem listu, te na portalima ZJZ-a i Zadarske županije – od Glasa Istre uopće nismo naručili objavu!"

13. siječnja 2019. - 09:55
zavod1-301116

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač napisao je u petak priopćenje u kojemu se čudi zbog čega je zadarski Zavod za javno zdravstvo objavio oglas o prodaji svoje zgrade u Glasu Istre. Radi se o zgradi "stare Poliklinike" na Kolovarima.

- Zavod za javno zdravstvo Zadar jutros je oglasio prodaju zgrade stare Poliklinike i okolnog zemljišta u Glasu Istre!? Sigurno za to postoji neko logično objašnjenje jer Zoran Škrgatić je ozbiljan i racionalan čovjek. Sad ne znam ili se Grad Zadar nalazi u Istarskoj županiji ili je nešto drugo posrijedi. Osim dileme da li se Zadar nalazi u Istarskoj županiji muči me još jedna stvar. Zašto oglas nije objavljen u Allgemeine Zeitungu, pita se Pupić Bakrač u svom priopćenju za javnost.

Međutim, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zoran Škrgatić tvrdi nešto posve drugo:

- Zavod za javno zdravstvo je 23. studenoga objavio oglas o prodaji u Narodnim novinama, što nam je zakonska obveza, potom u Jutarnjem listu i Zadarskom listu, te na portalima Zadarske županije i Zavoda za javno zdravstvo. Kako nam se nitko nije javio, odlučili smo ponoviti taj isti natječaj i objavili smo ga u Jutarnjem listu, kaže Škrgatić.

A što je s Glasom Istre?

- Mi nismo naručili objavu u Glasu Istre i ne znam zbog čega je tamo osvanuo. Ako su ga već objavili, mogu im samo zahvaliti, decidiran je ravnatelj Škrgatić koji nije želio komentirati javnu Pupić Bakračevu objavu.

- Nismo prekršili bilo koji zakon, niti to namjeravamo, zaključuje Škrgatić.

Objavljenim oglasom Zavod za javno zdravstvo prodaje svoju staru zgradu na parceli od ukupno 1.090 četvornih metara, a početna cijena iznosi 26 milijuna i 491.070 kuna. Ukoliko se na prvi oglas do 22. siječnja ne javi nitko, Zavod će raspisati novi novi, a ako interesa ne bude ni tada, Zadarska županija će morati angažirati ovlaštene sudske vještake da naprave novu procjenu vrijednosti zgrade i parcele na Kolovarima.

27. travanj 2024 21:18