StoryEditorOCM
TribinaMANDAT OD 4 GODINE

Odluka Nadzornog odbora: Turisthotel ima novu predsjednicu Uprave, evo kako su obrazložili imenovanje Meri Matešić Sičić na novu dužnost

Piše Zadarski.hr
21. travnja 2022. - 17:48

Iz Turisthotela su poslali priopćenje za javnost povodom imenovanja nove predsjednice uprave. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Nakon što je 08.04.2022. zbog važnog razloga opozvao odluku o imenovanju člana uprave Ante Barića, Nadzorni odbor društva Turisthotel d.d., dana 20.04.2022. donio je odluku o sporazumnom prestanku mandata dosadašnjeg predsjednika uprave Rikarda Heskya. Istovremeno, nadzorni odbor imenovao je Meri Matešić Sičić novom predsjednicom uprave na mandat od četiri godine. Dužnost članice uprave nastaviti će obnašati Danka Nekić.

Do imenovanja na poziciju predsjednice uprave Turisthotela, Meri Matešić Sičić obnašala je funkciju direktorice marketinga i komunikacija unutar Dogus grupe za Hrvatsku. Vrlo dobro poznaje i sustav turističkih zajednica s obzirom da je obnašala funkciju direktorice glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te direktorice predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prve poslovne korake napravila je u sklopu grupacije Falkensteiner gdje je njen razvojni put obuhvaćao poslove od hotelske recepcije, pomoćnice voditelja prodaje, rukovoditeljice prodaje i rezervacija do direktorice prodaje i marketinga. Iz dosadašnjih referenci vidljivo je da se radi o uglednoj domaćoj stručnjakinji s više od 20 godina iskustva rada u prodaji, marketingu i komunikacijama u turizmu što će svakako doprinijeti pozitivnoj reputaciji i ugledu tvrtke.

Osim navedenog kompetencije nove predsjednice uprave obuhvaćaju i praćenje marketinških trendova te trendova u turizmu općenito, promišljanje, kreiranje i implementaciju strategije razvoja turizma te vođenje posebnih projekata u turizmu. Poradi toga ocjenjuje se kako će nova predsjednica uprave pridonijeti kvalitetnijem planiranju i provedbi kapitalnih investicija, nastavku transformacije poslovanja i reorganizacije upravljanja te svekolikom unaprijeđenju korporativnog upravljanja društva Turisthotel d.d.

Očekuje se usredotočenost uprave, na čelu s novom predsjednicom, na daljnja ulaganja u kvalitetu ponude i sadržaja Turisthotelovih objekata, ostvarenje kadrovskih potencijala, jačanje reputacije društva te dodatno učvršćivanje pozicije vodeće turističke kompanije u zadarskoj regiji.

Turisthotel d.d.

26. travanj 2024 23:24