StoryEditorOCM
TribinaMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:

Nije Miho "veslo sisao" da bi potpisivao priznanje, nego se pregovori vode da bi se odugovlačilo, ništa ne poduzimalo... a Ledana i dalje radi!

Piše Marko Pupić-Bakrač
16. kolovoza 2022. - 09:53

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač komentirao je naš članak "Novi krug pregovora: Nasadi traže od Rive Liburna da im plati razliku za poslovni prostor s kamatama! A javna površina? Hoće li Ledana - preživjeti?"

Komentar objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,

nakon što je tvrtka Riva Liburna razotkrivena u protuzakonitim radnjama, vode se pregovori o naplati na prevaru korištenog prostora, retrogradno!? Potpisivanjem takvog sporazuma faktički bi značilo priznanje počinjenja kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju od strane odgovornih osoba u tvrtci Riva Liburna.

Ono, ne možeš ući u banku opljačkati je, pa kad te otkriju vratiti novac s kamatama i "mirna Bosna". Ne može te povrat otuđenog i na prevaru stečenog amnestirati od kaznenog progona.

Budući u ime tvrtke Riva Liburna pregovore s Nasadima vodi Miho Vuković da li on eventualnim potpisivanjem sporazuma s Nasadima misli priznati počinjenje kaznenog djela u svoje ime ili to misli uvaliti Markovu? I kako Nasadi misle nastaviti poslovati s ljudima koji su počinili prevaru, odnosno prevarantima? 

Po mom sudu nije Miho veslo sisao da bi potpisivao priznanje nego se pregovori vode da bi se pimplalo, odugovlačilo, ništa ne poduzimalo... a Ledana i dalje radi.

Sa strane istrage stvar je vrlo jasna ako se koristila veća površina od one u ugovoru i na temelju toga ishodilo rješenje o minimalnim uvjetima - radi se o prijevari u gospodarskom poslovanju, ako su o svemu tome saznanja imali u odgovorni u tvrtki Nasadi - tu je i zloupotreba funkcije i položaja, ako su svi sve znali i u Nasadima i u Županijskom uredu i u Gradskoj upravi - radi se o organiziranom kriminalu.

Moj pick je ovo zadnje i svi mi u Zadru znamo da je ovo zadnje, a krunski dokaz za to je kako im svi oni i dalje štite leđa, pa i to što Ledana još uvijek radi - stoji u priopćenju Marka Pupića-Bakrača.
                                               

24. svibanj 2024 00:23