StoryEditorOCM
TribinaMARINOVIĆ I PARTNERI

Navodi ovrhovoditelja Ramsey Bay d.o.o. nisu osnovani budući da je žalba koju smo podnijeli za naše stanare u Svačićevoj ulici prihvaćena!

Piše Marinović i partneri
9. studenog 2022. - 11:48

Odvjetničko društvo "Marinović i partneri" j.t.d. kao punomoćnici Silvija Butića, Nediljka Ikića i drugih stanara u Zadru, u Ul. Petra Svačića 3 i 11, poslali su reagiranje stranaka na navode tvrtke Ramsey Bay d.o.o., objavljene na portalu Zadarski.hr 29. listopada 2022. godine pod naslovom "Nemamo obveze prema strankama odvjetnika Marinovića u Svačićevoj ulici, njegovi navodi za blokadu gradevinske dozvole i naše imovine nisu osnovani!"

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Navodi ovrhovoditelja Ramsey Bay d.o.o. nisu osnovani budući da je žalba koju smo podnijeli za naše stranke stanare Silvija Butića i dr. prihvaćena od strane Županijskog suda u Zagrebu, u rješenju pod posl. brojem: Gž Ovr-1292/2022-2 od dana 7. rujna 2022.g., a kojima je ukinuta prvostupanjska odluka Općinskog suda u Zadru o odbijanju odgode provedbe ovrhe predajom u posjed ovrhovoditelju, te je predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje prvostupanjskom sudu povodom podnesenog prijedloga za odgodom provedbe ovrhe, a o čemu Vam ovim putem. dostavljamo navedenu odluku.

U konačnici naglašavamo da se vlasnički prednik tvrtke Ramseybay d.o.o. tvrtka Belafuža d.o.o. obvezala prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora predmetne nekretnine (u naravi dvorište i prilazni put) sa Gradom Zadar osnovati služnost u korist Grada Zadra odnosno sklopiti poseban Ugovor o osnivanju prava služnosti i upisa iste u zemljišne knjige na predmetnim nekretninama, a radi osiguranja parkirnih mjesta za potrebe stambene zgrade i ulaza u ul.Petra Svačića od 1 do 13.,a koja ugovorna obveza se međutim nikada (iako je ugovorena) nije ispunila radi čega su nedvojbeno bili stvoreni zakonski uvjeti da se raskine predmetni kupoprodajni ugovor između Grada Zadra kao prodavatelja i tvrtke Belafuža d.o.o. kao kupca (tada u vl.M.Ninčevića), a zašto to nije učinjeno nije pitanje za naše stranke, a niti ostale brojne stanare ulaza 1 do 13., no da jeste notorno je i nedvojbeno da stanari ne bi bili u sadašnjoj pravnoj situaciji.

S poštovanjem,

U Zadru,dana 8.studenog 2022.g.

Podnositelji zahtjeva stanari Silvio Butić, Nediljko Ikić i dr; svi zastupani po punomoćniku Danu Marinoviću odvjetniku u OD,,Marinović i partneri" j.t.d.

01. svibanj 2024 03:27