StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA IZ PRIVLAKE

Načelnik Begonja: Vijećnik Meštrović iznosi neistine o divljoj deponiji! Zahtijevam javnu ispriku

Piše Gašpar Begonja
23. listopada 2020. - 11:27

Ovim putem želim demantirati navode županijskog vijećnika Mladena Meštrovića u vezi s objavljenim člankom na Zadarski.hr.

Prije svega želim navesti kako trenutni projekt „Aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi „koji se izvodi i na našem prostoru ide svojim tijekom i svi postupci od strane izvođača, a to je svima već poznata firma „Pfeiffer“, rade se u skladu sa zakonom te su potkrijepljeni ugovorima između Općine Privlaka i navedenog izvođača radova.

Općina Privlaka izdvojila je zemljište u svom vlasništvu, točnije k.č. 6763/1 k.o. Privlaka koji u naravi predstavlja pašnjak te se nalazi iznad svima poznatog privlačkog nogometnog igrališta na Sabunikama na kojem su omogućeni svi uvjeti za korištenje prostora u svrhu privremenog deponiranja materijala iskopa. Svi koji prate trenutnu političku struju u Privlaci na čelu sa mnom mogu potvrditi da sam u nekoliko navrata putem medija kroz svoja obraćanja javnosti isticao da je od samog početka moj cilj i cilj mojih vijećnika uvođenje reda u prostor jer je to prvi korak kojeg trebamo usvojiti kako bi dalje razmišljali o ozbiljnijem razvoju ii napretku našeg mjesta.

Svi koji živimo na području Privlake svjedoci smo kako izgleda „divlji deponij“, naime na našem se prostoru godinama dovozio građevinski otpad iz TZ Zaton, dolaskom na vlast među prvim potezima koje sam napravio je bio upravo stopiranje dovoza tih silnih tona građevinskog materijala s područja susjednog nam mjesta, o šteti koja je na tom području nastala govori dovoljno činjenica da je od strane Županije procijenjena sanacija na cca 25 milijuna kuna.

Poučen situacijom koja me je dočekala dolaskom na vlast, s navedenim izvođačem radova, kao i s kooperantima koji rade na projektu aglomeracije, sklopljeni su ugovori u kojima je navedeno da se nakon završetka prokopa pojedine ulice, a najkasnije u roku od 15 dana po završetku radova, izvođač obvezuje dogovorenu lokaciju dovesti u prvobitno stanje.

Ne znam iz kojeg razloga gospodin Meštrović iznosi neistine navode, kome bi bilo u interesu da se na području njegove općine stvara divlja deponija. Ovim putem od gospodina Meštrovića zahtijevam javnu ispriku. 

Načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja

25. travanj 2024 19:47