StoryEditorOCM
TribinaKRITIKA ČITATELJA

Komunalci, zašto ne uvedete malo reda na Kolovare? Cijelo kupalište je blatnjavo, voda s tuševa ne otječe, nema trave, a ‘pitari‘ su velike pepeljare

Piše Zadarski.hr
30. srpnja 2021. - 21:43

Novo kupalište, stari problemi, kaže naš čitatelj koji nam je poslao nekoliko fotografija snimljenih u petak predvečer na nedavno obnovljenom kupalištu između bivše zgrade Zavoda za javno zdravstvo i Zara beacha na Kolovarama.

- Problem je što nema komunalnog reda. Postavljeni su tuševi, što je dobro, ali okolo tuševa sakuplja se voda. Jednostavno ne otječe gdje treba i voda se prelijeva na zemlju i tako se stvara blato. Blato kupači nogama raznose po cijelom kupalištu i sve izgleda jako neuredno - kaže i dodaje:

image
Novo uređeno kupalište na Kolovarama
Zadarski.hr
image
Novo uređeno kupalište na Kolovarama
Zadarski.hr

- Drugo, zemljani dijelovi ostavljeni uokolo rasvjetnih stupova nalik na pitare, služe kao velike pepeljare. Nitko to ne čisti, ali nije mi jasno da kupači ne shvaćaju da se tako ne mogu ponašati. Da su opušci u prirodi teško razgrađuju. Možda bi bilo dobro na rasvjetne stupove postaviti pepeljare.  

Nadalje, nigdje nema trave, zašto nije posijana? Zašto nije postavljen sustav za navodnjavanje? Po ovom suncu, zemlja je spržena i u kombinaciji s vodom od tuševa, plaža je blatnjava - kritičan je naš čitatelj.

image
Novo uređeno kupalište na Kolovarama
Zadarski.hr
image
Novo uređeno kupalište na Kolovarama
Zadarski.hr

- Žao mi je što se ovakve stvari događaju. Uloži se novac, nešto se napravi, a onda u korištenju nastanu problemi. Komunalci bi trebali uvesti ovdje reda i postaviti nekoliko svlačionica, više koševa za smeće, popraviti ovo oko tuševa, staviti špinu za piće, a ne bi zgorega došlo i nekoliko suncobrana. Borova šuma se ozbiljno prorijedila i sve je teže tijekom dana pronaći komadić hlada. Dobro su počeli, a onda su stali, sve izgleda nedovršeno. Molim vas objavite ove slike, neka oni koji trebaju vide što se događa - zamolio nas je.

06. svibanj 2024 23:27