StoryEditorOCM
Tribina"EVO RANKO LOPTA"

Klub vijećnika HSLS-a i MOST-a Obrovac: Poslali smo zahtjev za sazivanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o oduzimanju javnog priznanja Gagiću

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2022. - 15:41

Klub vijećnika HSLS-a i MOST-a Obrovac poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Ako ste kakvim nesretnim slučajem pomislili da je predsjednik Gradskog vijeća Grada Obrovca Marin Klanac na pisani zahtjev 1/3 vijećnika sukladno Zakonu i Poslovniku sazvao sjednicu vijeća gdje bi se raspravljalo o oduzimanju javnog priznanja aboliranom Đorđu Gagiću, promislite opet!

Ignoriranje zakonskih obveza u Obrovcu je pravilo, a ne iznimka, dok se neugodna pitanja smatraju uvredom. Slijedeća postaja na tračnicama hrvatske birokracije je slanje zahtjeva za sazivanje sjednice gradonačelniku koji će to okladili bi se učiniti jednako kao i predsjednik vijeća. Međutim, ovaj put ćemo naravno sukladno Zakonu uključiti još jednu personu.

Danas se u Obrovcu održava tradicionalna Bukovačka večer uz ni manje ni više nego pečenog vola. Međutim, s druge strane Zrmanje uz obalu ispod zgrade Gradske uprave u 20:15 sati, održava se također jedna druga feštica za one istančanijeg nepca, na koju se stiže isključivo preko pozivnica. Segregacija vam je inače u Obrovcu normalna stvar, tako da ako se kome slučajno upalila kakva lampica čitajući ovo, slobodno je ugasite.

Na toj feštici za odabrane pretpostavljamo da će biti i cijenjeni laureat abolirani Gagić, kao i koliko se ima čuti i župan Zadarske županije Božidar Longin. A upravo župan temeljem Zakona o lokalnoj (regionalnoj) samoupravi, također ima ovlast sazivanja sjednica vijeća ukoliko se ogluše oni koji bi je trebali sazvati u roku. Tako da smo vozeći se na tračnicama hrvatske birokracije zastali i na ovom peronu, odnosno poslali smo zahtjev za sazivanje sjednice Gradskog vijeća Grada Obrovca na kojoj bi se raspravljalo o oduzimanju javnog priznanja aboliranom Đorđu Gagiću i na adresu župana Longina da je on sazove ukoliko je ne sazove sveti Ante. Imaju priliku i večeras se dogovoriti koji će i kad sa aboliranim Đorđem za stolom. Kako bi mi u Bukovici rekli, "evo Ranko i tebi lopta da se ne loptamo sami".

S poštovanjem,

Klub vijećnika HSLS-a i MOST-a Obrovac

 

26. travanj 2024 10:37