StoryEditorOCM
TribinaHDZ-ov VETERAN DRAGO KRPINA NE SKRIVA GORČINU

Ironično intoniranom molbom zatražio da ga smijene s visoke dužnosti u Zajednici utemeljitelja HDZ-a

Piše JL
10. listopada 2019. - 20:52
Drago Krpina

Nekadašnji HDZ-ov saborski zastupnik Drago Krpina, koji je svojedobno, još u vrijeme vladavine Franje Tuđmana, bio i glavni tajnik stranke, u četvrtak je s nemalom dozom ironije i cinizma zatražio da ga razriješe s funkcije zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a 'dr. Franjo Tuđman'.

Krpina je u posljednje vrijeme bio izrazito kritičan prema aktualnom stranačkom vodstvu na čelu s Andrejom Plenkovićem, a posebice je negodovao zbog odluke da se prihvati Istanbulska konvencija. Tako je početkom prošle godine poslao ogorčeno pismo u Predsjedništvo stranke u kojem je zahtijevao raspisivanje unutarstranačkog referenduma o konvenciji, a nedugo nakon toga raspušten je zadarski županijski ogranak Zajednice utemeljitelja HDZ-a, kojem je Krpina bio na čelu.

U zahtjevu za razrješenjem koji je poslao u četvrtak, Krpina se kroz čitav tekst zapravo ruga Predsjedništvu Zajednice utemeljitelja pa ih traži da ga po mogućnosti smijene telefonom ili emailom 'radi ekonomičnosti', a istovremeno ironično domeće da su ga jako iscrpile 'čak tri sjednice' koje je Zajednica održala lani, od čega je jedna bila elektroničkim putem te 'čak dvije sjednice' ove godine, od čega također jedna u elektroničkom formatu.

U nastavku u cijelosti prenosimo njegovu zamolbu:

- Molim Predsjedništvo Zajednice  utemeljitelja HDZ-a „dr Franjo Tuđman“  da, u skladu s mjerodavnim propisima pokrene postupak mog razriješenja s položaja zamjenika Predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr Franjo Tuđman“. U svrhu troškovne i vremenske ekonomičnosti, predlažem da se postupak provede putem  telefonskog zasjedanja ili na zasjedanju u „elektronskom formatu“.

OBRAZLOŽENJE

Intenzivno djelovanje, mnogobrojne opsežne i temeljite rasprave o najznačajnijim unutarstranačkim i općepolitičkim pitanjima, brojne prevažne odluke i inicijative koje je Zajednica, u protekle dvije godine, uputila prema stranačkim tijelima, (od kojih su mnoge od stranačkog vrha i Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, ozbiljno razmotrene i prihvaćene), ozbiljno su me iscrpili.

Zahtjevna dinamika rada tijela Zajednice očituje se primjerice u zasjedanju Predsjedništva Zajednice.

Tako je Predsjedništvo u 2018. godini zasjedalo čak tri (3) puta, od toga jednom u elektronskom formatu, a 2019., molim lijepo, čak dva (2) puta, od toga jednom (prije nekoliko dana) u „elektronskom foormatu“.

Navedenom zgusnutom i napornom kalendaru, u protekle dvije godine, treba pridodati jedan sastanak Nacionalnog odbora u trajanju pola sata (možda čak i koju minutu dulje) i jednu Izvještajnu konvenciju, (u lipnju ove godine) također u istom trajanju.

Svemu tomu treba pridodati i moje obveze u radu Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja

Zadarske županije, u čiji je rad i djelovanje njegov novi predsjednik unio rijetko viđenu dinamičnost, agilnost i sadržajnost.

S obzirom da me navedeno intenzivno djelovanje tijela Zajednice, na dužnosti zamjenika njezina predsjednika, prilično opteretilo, predlažem da me se razriješi navedene prezahtjevne dužnosti i da se na istu imenuje netko s mnogo više svježine, entuzijazma i poleta.

Neka mi bude dopušteno iznijeti mišljenje da bi navedenim kriterijima i zahtjevima,  na najvišoj razini, mogao udovoljiti gospodin Tomislav Družak, te ga predlažem kao novog zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

27. travanj 2024 10:58