StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić demantira medije: Nisam znao što nosim u kuverti iz Gračaca za Josipu Rimac!

Piše Zadarski.hr/Ivan Vukić
3. lipnja 2020. - 12:21

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić reagirao je danas na članak članak objavljen u Jutarnjem listu autora M. Deškovića, Ž. Petrušića, G. Penića i Z. Šimić, naslova „Tražila micanje Odluke s Vlade“ koji je objavljen u današnjim dnevnim novinama i na portalu Zadarski.hr ,u cilju potpunog informiranja javnosti.

- S obzirom na to kako me autori pri kreiranju članka nisu kontaktirali, dostavljam Vam zahtjev za nadopunom informacije koji se odnosi na dio članka u kojem sam spomenut - stoji u dopisu koji smo dobili na mail i koji prenosimo u cijelosti:

- Informaciju kako je u koverti koju sam ponio od Gračaca do Zagreba Josipi Rimac bio USB stick s podacima koji su predmet istrage, saznao sam u nedjelju, 31. svibnja 2020. iz medija koji su prenijeli iskaz načelnice Gračaca Nataše Turbić. Mediji su naveli kako je i sama načelnica u iskazu utvrdila kako ja nisam znao kakav sadržaj se nalazi u koverti.

Naime, na zamolbu sam u dobroj vjeri, vraćajući se iz Šibenika na posao u Zagrebu, u Gračacu preuzeo kovertu čiji sadržaj nisam znao, već sam smatrao kolegijalnim ponijeti potrebno tadašnjoj državnoj tajnici koja je u tom trenutku bila u samoizolaciji u Zagrebu.

I ovim putem izražavam žaljenje što sam obmanut i doveden u kontekst radnji koje najoštrije osuđujem, i privatno i profesionalno.

O navedenom me nadležne institucije do sada nisu kontaktirale, a ukoliko budu svakako ću se odazvati.

Također, i u Jutarnjem listu je u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. objavljen članak u kojem se jasno navodi kako nisam znao što se nalazi u koverti, stoga molim za jasnu naznaku ove ključne informacije kako se čitatelji ne bi dovodili u zabludu.

Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja - stoji u zaključku priopćenja. 

 

25. travanj 2024 19:47