StoryEditorOCM
TribinaSVEUČILIŠTE SE ŠIRI

Foto: Dovršena konstrukcija triju paviljona u Novom kampusu, za pola godine sve bi trebalo biti gotovo

Piše Sveučilište u Zadru
27. studenog 2020. - 12:16

Na gradilištu u Novom kampusu dovršena je armirano-betonska konstrukcija nove studentske menze s paviljonima. Radnici Projektgradnje nastavljaju s previđenim radovima, a najvažniji su oblaganje konstrukcije betonskim blokovima, koji će osigurati visoku energetsku učinkovitost budućih paviljona.

Prostor prizemlja, površine oko 2.000 četvornih metara, u kojemu će se nalaziti studenstki restoran i kuhinja s pomoćnim prostorijama, obložen je staklenim zidovima te se u unutrašnjojsti nastavlja s radovima na instalacijama i stolariji. Na širokom platou iznad prizemlja "iznikla" su tri stupa s paviljonima na pet katova, u kojima će se urediti 129 soba za smještaj 284 studentice i studenta. Dio soba bit će prilagođen za osobe s invaliditetom. U sredini između paviljona, na terasi iznad restorana, bit će prostor s klupama za druženje studenata.

Prema arhitektonskom rješenju stolarija na zgradi bit će u dalmatinskom "štihu". U ovom tenutku već se proizvodi u radionici te će po završetku ove faze radova biti postavljena na paviljone.  Svi radovi trebali bi završiti za oko pola godine, a kako veliki broj studenata trenutačno boravi u privatnom smještaju, u sljedeću akademsku godinu veliki dio njih ući će u  adekvatnijem i povoljnijem smještaju.

Gradilište novog doma obišla je i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, koja je izrazila zadovoljstvo napretkom radova.

27. travanj 2024 06:21