StoryEditorOCM
SportUSPJEH KSV ZADAR

Zimsko seniorsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu: Zadrani se vratili sa zlatnom, srebrnom i dvije brončane medalje!

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2022. - 13:11

Na plivalištu Mladost u Zagrebu održalo se Zimsko Seniorsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu.

Organizator je bio Hrvatski savez za skokove u vodu, a priređivač natjecanja bio je KSV Dive. Nastupilo je 30-ak skakača iz hrvatskih klubova zajedno sa gostima iz Ukrajine.

KSV Zadar predstavljali su Bruna Huljev, Dolores Benković, Anika Miočić, Petra Boltužić, Marko Huljev i Mikula Miočić. KSV Zadar osvojio je 4 medalje, od čega jednu zlatnu i srebrnu te dvije brončane.

Bruna Huljev je osvojila prvo mjesto sa daske 3m, drugo mjesto sa daske 1m te treće mjesto sa tornja. U disciplini sinkro mix daska 3m je osvojila treće mjesto u paru sa Markom Huljevom.

Dolores Benković je osvojila peto mjesto sa daske 1m i 3m, te šesto mjesto u disciplini sinkro mix sa daske 3m u paru sa Mikulom Miočićem.

Marko Huljev je osvojio četvrto mjesto sa daske 3m i peto mjesto sa daske 1m. U disciplini sinkro mix daska 3m je osvojio treće mjesto u paru sa Brunom Huljev. U disciplini sinkro daska 3m je osvojio četvrto mjesto u paru sa Mikulom Miočićem.

Mikula Miočić osvojio je sedmo mjesto sa daske 3m i šesto mjesto sa daske 1m. U disciplini sinkro mix daska 3m je osvojio šesto mjesto u paru sa Dolores Benković. U disciplini sinkro daska 3m  je osvojio četvrto mjesto u paru sa Markom Huljevom.

Prvi puta na seniorskom natjecanju nastupile su Anika Miočić i Petra Boltužić. U disciplini sinkro daska 3m su osvojile šesto mjesto. U individualnim disciplinama Anika je sa daske 1m osvojila 13. mjesto, dok je sa daske 3m osvojila 8. mjesto. Petra je sa daske 1m osvojila 12.mjesto, a sa daske 3m 9.mjesto.

Djecu su na natjecanje vodili treneri Marko Sutlović i Nika Cerovečki.

U studenom će Bruna i Marko Huljev, zajedno s trenerom Markom Sutlovićem, predstavljati Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Montrealu.

28. svibanj 2024 21:03