StoryEditorOCM
SportDEBAKL ZADARSKIH KOŠARKAŠA U BEOGRADU

'Železnik' zavladao već u trećoj minuti!

16. prosinca 2016. - 21:18
utakmica

ŽELEZNIK – Dvorana "Železnik". Gledatelja: 500. FMP – Zadar 94:77  (25 : 23, 18:21, 25:19, 26:14).

Suci: Dragojević i Koljenšić (Crna Gora) i Majkić (Slovenija).

FMP ŽELEZNIK: Čović (309), Davidovac (7), Apić (22), Lazarević(12), Bursać, Šešlija (1), Kutlešić (6), Žižić(3), Ljubičić, Kaplanović, Bolden (13).

ZADAR:  Vladović (12), Vraneš (8), Jelenković, Krajina, Špaleta, Brzoja (8), Marinković (21), Barać (17), Ramljak(4), Vrkić, Mazalin (7).

Zadar se nije dobro proveo u Železniku, naprotiv, u zadnjih sedam minuta utakmice uvelike su se kompromitirali, sve pozitivno što su uspjeli napravili su u prvom dijelu dvoboja i ponešto u trećoj četvrtini. Ostalo? Valja što prije zaboraviti, jer je mučno bilo gledati njihovu nemoć protiv momčadi koja nije vrh ABA lige, niti su imali publiku iza leđa što je običaj kod beogradskih klubova. Znači, u posve mlakom ozračju bez pritiska, upisali su podosta uvjerljiv poraz. Kako se kretao rezultat i što se može kazati za igru kroz prvi dio okršaja? Iznimno slabo zadarsko otvaranje, pa je trener Neven Plantak morao u vatru gurnuti ozlijedom načetog Jakova Vladovića koji je uspio srediti redove Zadra. Išle su ga asistencije, to su najviše koristili Ivan Marinković i Boris Barać.

Svoje su pak dodali Ivan Vraneš i Lovre Mazalin. Sve u svemu dovoljno za minimalno vodstvo na isteku dvadesete minute. I onda rezultatski iskorak na plus šest (50:44), da bi iza toga počelo poniranje. U obrani su se skroz otvorili, dozvolili  domaćinu skok u napadu i otvoreno bombardiranje izvana. Međutim, ponajviše je u oko upala činjenica da su Filipu Čoviću dozvolili "privatnu" utakmicu, doslovce, radio je što mu se htjelo, nitko ga nije uspio zaustaviti u svakom njegovom pokušaju, odnosno, ulazima pod obruč i realizaciji, jednako tako i kod dodavanja. I unatoč tomu, Zadar se nekako držao do rezultata 75:72, nakon čega je uslijedio meteorski pad, zapravo blijedo u obrani i napadu, pa je konačni ishod logičan slijed zbivanja na parketu.

 

30. travanj 2024 14:44