StoryEditorOCM
SportIGRALO SE I ‘ŽVAKALO‘

Završen turnir ‘Hrvatski vitez Božidar Bašić Radašinovci 2023‘: Ekipe ostavile šest pečenih, jedan odojak, a domaćin skuhao još dva janjca!

Piše Marko Ledenko - Mane
11. rujna 2023. - 19:22

Pred prepunim tribinama u nedjelju je završen peti memorijalni malonogometni turnir ‘Hrvatski vitez Božidar Bašić‘ u mjestu Radašinovci. Turnir je organizirao MNK Štandarac, a sudjelovale su 22 ekipe. Budak je treći puta za redom osvojio ovaj prestižni turnir, gdje je tijesno tek nakon izvođenja šesteraca pobjedio odličnu mladu juniorsku ekipu Gaune iz Biograda 6: 5.

Prije početka finalne večeri, organizatori turnira - MNK Štandarac  položili su vijenac, zapalili svijeće i pomolili se za dušu pokojnog Bože ispred spomenika, koji se nalazi iznad igrališta. U utakmici za treće mjesto finalnu večer otvorile su ekipe sv.Ante Popovići i Fortuna batelaši. Sv. Ante Popovići furiozno su krenuli od prve minute, na krilima najboljeg strijelca turnira Roka Jurića i Martina Čirjaka, ekipa sv.Ante Popovići imala je vodstvo u 15. minuti 4:0, što je jednostavno ‘šokiralo‘ Fortunu batelaše.

U drugom poluvremenu sv. Ante Popovići nastavili su i dalje visokim ritmom napunivši Batelašima devet komada u njihovu mrežu. Fortuna batelaši uspjeli su dati utješna tri gola i malo ublažiti visoki poraz od 9:3. U revijalnoj utakmici između domaćih ekipa Veterana Radašinovaca i seniora Radašinovaca, veterani su očitali pravu malonogometnu lekciju svojim mlađim kolegama i visoko ih porazili 5:0. Veterani su za svoju igru i poteze dobili veliki pljesak punih tribina.

Prije početka finalne utakmice organizatori su u spomen na pokojnog Božidara Bašića priredili veličanstvenu bakljadu, uz pjesmu Mile Hrnića ‘Požurite konji bijeli‘ i izazvali velike emocije svih nazočnih gledatelja. U finalnoj utakmici snage su odmjerile dosadašnji dvostruki pobjednik Budak i mlada ekipa Gauni iz Biograda.

Moćna ekipa Budak po mišljenjima svih gledatelja bila je veliki favorit u ovom finalu, ali se ipak nešto pitalo pitalo mladu ekipu Gauna. Gauni su na terenu pokazali da su sjajna, čvrsta i kvalitena ekipa i do zadnjeg sučevog zvižduka bili su ravnopravan protivnik moćnoj i iskusnoj ekipi Budaka. Tijekom cijele utakmice gledatelji nisu uživali u samoj utakmici,jer su obje ekipe bile sjajno fizički,tehnički i taktički pripremljene. Bio je to pravi malonogometni „ rovovski „ rat s puno žestokih duela i strijelci nikako nisu mogli doći do izglednih prilika.

Budak je prvi u 10 minuti poveo preko sjajnog Josipa Zekonjića, koji se solo akcijom oslobodio svog čuvara i topovskim udarcem pogodio mrežu nemoćnog vratara Kneza. Dino Čačić jednostavno je kopirao Josipa Zekonjića i na isti način u 21. minuti poravnao rezultat na 1:1. Praktički cijelo drugo poluvrijeme proteklo je u velikom nadmudrivanju, striktnom pokrivanju protivnika i utakmica je završila s ‘mršavim‘ remijem 1:1. U ruletu šesteraca Budak je bio spretniji, sretniji i na kraju zasluženo po treći put za redom podigao pobjednički pehar na radost svojih navijača.

Nakon završetka finala sve ekipe koje su osvojile pečene janjce i odojke, ostavile su to sve domaćinu, koji je svim nazočnim gledateljima pripremio bogatu zajedničku večeru. Ekipe su ostavile šest pečenih janjaca, jedan pečeni odojak, a domaćin je skuhao još dva janjca. Do ranih jutarnjih sati nastavljeno je prijateljsko druženje uz pjesmu i veselje. Bila je to predivna i nezaboravna večer u malom, ali ponositom mjestu Radašinovcima.

Igralište Štandarac u Radašinovcima. Gledatelja: 800. Suci: Damir Lerga i Krešo Zrilić-Deda Revijalna utakmica: VETERANI RADAŠINOVACA - SENIORI RADAŠINOVACA 5: 0 VETERANI RADAŠINOVCA: Čeprnja, I. Bašić (1), Došen, Jokić (1),,

A.Bašić (3), S. Bašić, Drlić Voditelj ekipe: Jure Došen -Suky

SENIORI RADAŠINOVACA - Rakić, Čeprnja, Došen,

D.Drlić, F.Drlić, Jokić, Gladović

Voditelj ekipe: Jure Došen-Suky Utakmica za 3.mjesto: SV.ANTE POPOVIĆI - FORTUNA BATELAŠI 9: 3

SV. ANTE POPOVIĆI - Čirjak (2), Vukančić, Jurić (3), Bilaver,

Abramović, Prstec (1), Brekalo, Rogić, Bačić (2), Silov (1), Oljica, Šušak,

Voditelj ekipe: Mladen Vuletić

FORTUNA BATELAŠI - Vulin-Grozni, J.Vulin, J.Kazija (1), F.Kazija,

V.Stojanov, M.Stojanov, Odak, Marko Vulin, Barešić,

Miro Vulin, B.Stojanov (1), Bobanović (1)

Voditelj ekipe: Miro Vulin

Finale: BUDAK - GAUNI BIOGRAD 6: 5 (1: 1) BUDAK - Kardum, Bačić, Kranjac, Rubelj, Kuman, Zekonjić (1),

M.Orlović, T.Orlović, Brajković, Biluš, Čirjak,

Voditelj ekipe: Mateo Orlović

GAUNI - Mitrović, Knez, Banović, Erlić, Morožin,

V.Mitrović, Pribilović, Šarić,

Vidaković, Čačić (1), Ćurković,

Voditelj ekipe: Ivan Vidaković Najbolji pojedinci Najbolji vratar turnira: Tomislav Knez - Gauni Biograd Najbolji igrač turnira: Šime Brajković - Budak Najbolji strijelac s 7 postignutih golova: Roko Jurić - sv. Ante Popovići Najbolje ekipe 1. mjesto: Budak - 3 pečena janjca + pehar + medalje 2. mjesto: Gauni Biograd - 2 pečena janjca + pehar + medalje 3. mjesto: sv.Ante Popovići - 1 pečeni janjac + pehar + medalje 4. mjesto: Fortuna batelaši - 1 pečeni odojak

27. travanj 2024 17:39