StoryEditorOCM
SportFOTO: IZGUBILI I DOMA

Zadru četvrti poraz, Pipan ne misli otići, poručio je to i Tornadu!

Piše D. Žura
21. listopada 2018. - 21:35
zadar_mornar1-211018

ZADAR - Dvorana " Krešimir Ćosić". Gledatelja:2642

Zadar - Mornar 83:93 ( 27 :18 , 16:29 , 18:20 , 22:26 ).

 

Suci: Boltauzer(Slovenija),Porobić i Kralj( Bosna i Hercegovina )

 

ZADAR: Grant( 22 ) , Bašić(3 ) , Marić , Magarity(10 ) , Krajina(2 ), Vuković( 9 ) , Brzoja, Špralja , Tomas, Little(18 ), Božić (19 ), Planinić.

 

MORNAR: Koenig( 12 ) , Mijović, Mugoša , Pavić(8 ) , Vujošević , Pavićević , Waller(19 ) , Vranješ(14 ) , Mornar(10 ) , Rebić(16 ) , Luković (12 ), Carrington(2 ).

 

Serija od četiri poraza Zadra u regionalnoj ABA ligi nikomu nisu dobro sjela, napose publici, koja se nije uopće okomila na igrače, nego su strelice usmjerene prema treneru Alešu Pipanu.

 

Inače, nije moglo početi bolje , gosti se nisu pravo ni nauživali ljepote koju nudi zadarska dvorana, a već su bili na minus devet. Čim su se vratili u utakmicu, napravljena je serija Mornara 10:2, jer su uspjeli prodati nekoliko kontranapada. Onda je prve minute kod domaćina dobio William Magarity, odmah se predstavio "tricom", pa "dvicom" i jednom ukradenom loptom, te skokom. Potom je Domagoj Vuković, prvu četvrtinu zaključio za lijepu prednost( 27:18). Crnogorska momčad se iza toga razgoropadila, preciznije, sve ovlasti dobio je Antabia Waller, nanizao je deset poena i otišao na klupu.Gdje je stao on, nastavili su Nemanja Vranješ i Nikola Rebić, dovoljno za višak prije drugog poluvremena. Kroz treću dionicu , događale su se iste stvari, odnosno, Mornar je jurio prema pobjdi, u 27.minuti imali su vodstvo 63:62, za podosta mirnijih zadnjih deset minuta, u kojima se Zadar primaknuo na minus tri. Usljedila je očekivana rekacija s gostujuće klupe, u igru je ponovno ušao Waller i zaključio priču. Nešto ranije, Pipan je počeo proživljavati gorkih četiri minute, jer se opet s tribina gromoglasno krenulo skandirati: " Pipane odlazi!" Jest, otišao je Pipan prvi s terena, pognute glave i mirno došetao na "pressicu" i krenuo zboriti...

 

- Nismo uspjeli, dobar početak , loš kraj! Puno entuzijazma, želje i volje u prvoj četvrtini. Ne znam zašto se opet stalo, jest , oni imaju ekstra egzekutore i čim su počeli pogađati, mi počeli spavati! Ovo je za nas veliki kiks, poraz kod kuće - kazao je između ostalog Pipan, koji je u daljnjem tijeku susreta s novinarima odgovarao na brojna pitanja. I na svako je imao obrambeni stav, što je upućivalo na zaključak kako ne misli postupiti prema želji publike. Iako, nije običaj u "press" dvorani se pojavilo nekoliko pripadnika navijačke skupine " Tornado", te su iz galerije krenuli s pitanjima upućenim Pipanu. Razmišljate li o ostavci? Ne, odgovorio je Aleš! Je li to moralno? Nitko nije rekao da moramo biti prvi nakon četiri kola! Je li preuzimate krivicu? Ne! A Zabok? To se događalo i drugima! Uglavnom ne planirate dati ostavku? Ne! Mi vas ovdje ne želimo, gospodo doviđenja, uglas se čulo od Tornada

 

Minuta šutnje za Lea Skroču
Uoči početka utakmice minutom šutnje odana je počast Leonardu Skroči (43) , tragično preminulom , bivšem igraču Zadra.
30. travanj 2024 13:10