StoryEditorOCM
SportBICIKLIZAM: VELIKA NAGRADA GRADA VINKOVACA

Zadranin Gojković prvi u ukupnom poretku!

Piše Ivica Gjergja
23. rujna 2019. - 10:50
bic

U organizaciji BK “Sokol” Vinkovci održana je međunarodna biciklistička utrka “8. Velika nagrada Grada Vinkovaca“. To je bila cestovna kružna utrka s duljinom kruga od 6 kilometara, bez visinske razlike koja se vozila kroz sam centar Vinkovaca uz rijeku Bosut. Nastupilo je 100 biciklista, a među njima i troje članova BK Zadar.

Nicolas Gojković, Roko Šestan te Paulo Grgić vozili su u kategoriji kadeta utrku dugu 48 km. Dečki su od samog starta krenuli s napadima. Roko Šestan proveo je na 35 km u bijegu s još tri vozača iz Srbije da bi mu se 13 km do cilja priključio i kolega Nicolas Gojković s jednim od najboljih srpskih kadeta Stolićem.

Stolić se u zadnjem krugu pokazao kao najjači, a Nicolas i Roko morali su se zadovoljiti sa 3. i 4. mjestom među 20-tak najboljih kadeta iz Hrvatske, Srbije, BIH te Mađarske. Paulo Grgić završio je u sredini glavne grupe.

Kada se sve uzme u obzir, pobjeda je izmakla, ali zato su bodovi za Kup Hrvatske otišli put Zadra. Nicolas Gojković je utrku prije kraja preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku te se nadamo da će to vodstvo obraniti u posljednjoj utrci sezone u Varaždinu.

 

28. travanj 2024 07:41