StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Zadrani su "debelo" porazili domaćina, evo što kažu akteri uzbudljive utakmice

Piše Ivica Gjergja
3. listopada 2021. - 13:10

Punta je u Sinju u srazu s Alkarom slavila prvu ovogodišnju gostujuću pobjedu. Dobro su gosti ušli u susret, a nositelj igre bio je Ivan Vučić i Palčić kada se u 8. minuti otišlo na 15 razlike (9:24), a prva dionica je završena 15:28. U drugoj su domaćini bili dobri, smanjili na dva koša zaostatka na kraju poluvremena. Treća četvrtina bila je u egalu, a četvrata završna pripala je Punti. Svakako da je prvo ime susreta bio pavle Marčinković iz Sonik Puntamike reprezentativac koji je postigao 21 koš. Njemu uz bok idu petar marić 14 i Ivan Vukić sa 16 postignutih koševa. Najbolji kod Alkara bio je Hrvoje Vučić sa 15 koševa. Evo što su za susret u Sinju kazali akteri susreta.

- Utakmicu smo otvorili na jedan karakteran način, striktno se pridržavali našeg plana koga smo definirali prije utakmice. Obrambeno smo držali visoki intenzitet nakon čega su nam se otvarali i tranzicijski poeni. Međutim, u drugoj četvrtini smo „propadali“, imam dojam kao da će se ta velika prednost (28:15), zadržati sama od sebe. Domaćina smo tu vratili u susret, no valja napomenuti da smo u posljednjoj četvrtini iskontrolirali susret na teškom terenu gdje publika svaki momenat zna uvesti gostujuće ekipe u još veće propadanja. No mi smo kvalitetno odgovorili i kad se Alkar vraća bili smo karakterni, držali se detalja koje smo razradili i dobili smo susret na našu radost. Start u prvenstvu? Pa zadovoljni smo, svaka nova utakmica je nova bitka nudi nove izazove. Večeras ćemo proslaviti, a sutra pripremati novi susret, kazao je Stipe Kuliš, trener Sonik Puntamike.

- Znali smo što nas čeka u Sinju, uvijek odlična atmosfera te teško gostovanje za svaku ekipu. Mi smo odlično otvorili utakmicu, onda smo pali u drugoj četvrtini gdje nismo bili koncentrirani. Jako je važno da smo potvrdili dobru partiju iz sraza sa Šibenkom. Pokazali smo da imamo karakter odigravši mušku utakmicu i pobijedivši. Bez onoga koga nema bez njega se može, kazao je najbolji na utakmici sa Alkarom igrač Sonik Puntamike, Pavle Marčinković.

- Premekano smo ušli u utakmicu, razigrali smo protivnika i nakon lošeg ulaska prebrzo smo igrali u napadu nismo ušli u timski ritam u napadu, a u obrani premekano. Morali smo se čupati i uložiti ekstra energiju da se vratimo i uspjeli do poluvremena. U drugom poluvremenu, a kako nam nije igrao Gilbert, ozlijeđen je Krstanović falilo nam je rotacije i iskusnih igrača koji u ovakvim utakmicama mogu prevagnuti jer su nam starteri bili potrošeni. Ono što je bilo dobro da nakon minus 17 uspjeli smo smanjiti razliku, pokazali karakter te do kraja odigrali maksimalno, no ubuduće moramo u napadu odigrati više timski manjim brojem driblinga sa bržim protokom lopte, a to je posljedica što smo se okupili prije osam dana i što smo neuigrani, pa radi toga imamo velik broj izgubljenih lopti i lagane poene primamo, kazao je trener Alkara, Marko Trninić.

25. travanj 2024 21:10