StoryEditorOCM
SportPRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA

Zadrani pobijedili Klišane rezultatom 3:1

Piše Ivica Gjergja
4. kolovoza 2018. - 23:27
zad Uskok

NK ZADAR – NK USKOK 3:1

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja 150. Sudac: Ivan Čačić.

Pomoćnici: Luka Popović i Andi Čačić.

Strijelci: 1:0 Begić (23), 1:1 Vrdoljak (36), 2:1 Handžić (59), 3:1 Matić (88).

NK ZADAR: Bender, Sarić, Šalinović, Jerbić, Pranić - Lepinjica, Jurić, Begić, Renić, Petković, Handžić. Još su igrali: Pinčić, Pedišić, Tokić, Matić, Jurjević, Majić, Mlakić, Paponja. Trener: Dragan Blatnjak.

USKOK: Duvnjak , Vuković, D. Vučemilović, Teklić, Farić, Vukušić, Vrdoljak, Ninčević, M. Vučemilović, Štimac, Maretić. Još su igrali: Odža, Pleština, Šitum, J. Mihovilović, Uvodić, Belaić, Radić, Stanković. Trener: Alen Guć.

Dosta dugo se igrala ravnopravno na sredini terena, da bi Zadrani u 22 minuti poveli. Dugo je Pranić vukao loptu po
lijevom boku te izvrsno pronašao Begića koji matira vratara Duvnjaka, za vodstvo Zadra u 22 minuti. Još su nekoliko
prigoda stvorili Zadrani no bez uspjeha, a onda su gosti nakon što je vratar domaćih otišao u „prazno“ poravnali na 1:1. Strijelac je Vrdoljak i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Oba trenera su izvršili nekoliko izmjena da bi Handžić nakon što je obrana Uskoka kiksala zabio za vodstvo u 59. minuti.  Domaćini nastavljaju s napadima. Majić je iz kornera odlično nabacio Jurjeviću, no vratar gosta je na mjestu.

Zadar kontrolira igru i u 80. minuti Matić zabija zgoditak, no prethodno je suđeno igranje rukom. U 85. minuti kapetan
Dragan Župan je dobro nanizao, ispremješao gostujuću obranu i izvrsno poslužio Pranića, no ovaj je neprecizan, šteta. Pred sam kraj susreta u 88. minuti, Pranić je izvrsno asistirao za Matića koji ne promašuje i zabija za 3:1 što je bio i konačan rezultat ove dopadljive utakmice.

 Nogometaši Zadra pobjedom čestitali rođendan treneru Draganu Blatnjaku!
Odigravajući prijateljsku  utakmicu s Uskokom iz Klisa na Stanovima, trener Zadra, Dragan Blatnjak je proslavio 37. rođendan. Njegovi igrači su mu na najbolji mogući način čestitali i to – pobjedom, bez obzira što je prijateljska utakmica.
27. travanj 2024 22:14