StoryEditorOCM
SportVESLAČKI MARATON OSMERACA VUKOVAR – ILOK

Zadarski veslači uspješno se borili sa nabujalom rijekom!

Piše Ivica GJERGJA
8. listopada 2017. - 11:52
osmerac Jadrana

Na 14-tom izdanju Vukovarskog veslačkog maratona sudjelovali su i članovi osmerca VK Jadrana iz Zadra. Maraton se tradicionalno održava u čast osnutak 204. Vukovarske brigade i 32 poginula člana Veslačkog kluba Vukovar u obrani Vukovara i RH. Veslači Jadrana iz Zadra, kao i svaki puta, lijepo su i sada primljeni u Vukovaru gdje su nastupili na 11 od ukupno 14 održanih maratona od Vukovara do Iloka. Na samoj „ruti“ od  nije bilo ugodno, ometali su ih valovi koji su se prelijevali preko osmerca punili brod vodom da su posade morale više puta prekidati veslanje kako bi izbacili vodu iz čamca. Bila je to svojevrsna avanturu u kojoj su se neki osmerci i potopili, poput slovenske Izole, veslača iz Kaštele i osječkog Iktusa.                                                                  

Svi stigli na cilj, a kako su svi oni koji preveslaju ovu dionicu svojevrsni pobjednici, poredak na cilju nije ni bio toliko bitan. Posada Jadrana stigla je na cilj promrzla, ali zadovoljna, u konačnom poretku sveukupno šesta nakon dva sata i petnaest minuta veslanja, ali i dva stajanja zbog pražnjenja vode iz osmerca. Ovaj puta nisu pomogli ni iskustvo veslanja po valovima koje imaju svi veslači s mora, jednostavno uvjeti su bili malo preko uvjeta regularnosti, no nitko nije dvojio treba li se veslati ili ne treba.                                           

Za osmerac Jadrana su veslali: Josip Banović, Hrvoje Marić, Mate Anić Milić, Dominik Božidar Milardović, Robert Ledenko, Mislav Anić, Luka Smirčić i Filip Banović.                                       

Regata se nakon tri godine skraćene varijante, vratila na originalnu rutu od Vukovara do Iloka u duljini 36 kilometara.

28. travanj 2024 15:09