StoryEditorOCM
SportNAŠI U SVIJETU

Zadarski trener Dario Gjergja postigao rijetku obljetnicu u košarkaškom svijetu: "Uhvatio" deseto prvenstvo i kup u Belgiji!

Piše M.K.
11. lipnja 2021. - 13:00

Brzinom munje odjeknula je vijest, a on nas je na to već navikao, da je Zadranin, Dario Gjergja osvojio duplu košarkašku krunu, Prvenstvo i Kup u Belgiji. U nečemu biti prvi sigurno zahtijeva dosta mudrosti, strpljenja, odricanja. Biti prvi znači boriti se, znati kada treba povući koji potez, te znati i čekati pravu priliku. Biti prvi znači biti najbolji, a ova priča govori o treneru uz čije ime stoji prvi, to je Dario Gjergja, trener KK Oosteneda iz Belgije.

Naime, ovaj Zadranin „na privremenom radu u Belgiji“ slaže u svojoj nisci trofej za trofejom. Tako je do sada u svojoj „decimi“ u Belgiji na kormilu KK Oostendea imao 10 osvojenih prvenstava zaredom, pao je Mons u finalu u trećoj utakmici 3:1 (62:69).

Dariju je ovo 21 trofej, što Prvenstvo, Kup, što Super Kup. Njegov Oostende je dominirao ligom, a u doigravanje je ušao sa jedinicom i to je materijalizirao. Pored klupskog rada on je košarkaški izbornik Belgijske reprezentacije i sada će se okrenuti njoj, a treba podsjetiti da je s Belgijom osigurao nastup na Eurobsketu. Sigurno je da ovaj čovjek zaslužuje velike čestitke svih!

Na društevim mrežama mnogo je čestitki Dariu i Oostendeu, a njihov vjerni pratitelj iz Oosteneda, Martijn Mollemans napisao je:

- Kakvo nevjerojatno dostignuće Daria i ekipe! Ovdje su samo superlativi. Najbolji u Belgiji desetljeće. Iskreno hvala svima koji su oblikovali ovu prevlast Osstendea u proteklih 10 godina na čelu s Dariom. Iskrene čestitke igračima i trenerima.

27. travanj 2024 01:03