StoryEditorOCM
SportOTVORENO PRVENSTVO

Zadarski boksači oduševili domaću publiku, a treneri zadovoljni što napokon imaju vlastiti ring

Piše Robert ZORIĆ
19. svibnja 2024. - 17:48

Bolju promociju zadarski boks nije mogao poželjeti, od onog što je prezentirano na 1. Otvorenom prvenstvu Zadarske županije u boksu. Dvorana Mocire disala je punim plućima tijekom svih 11 mečeva, jer su mnogi mladi boksači po prvi put imali priliku boksati u svom gradu, pred domaćom publikom. Na jednome mjestu, na djelu smo mogli vidjeti boksače iz pet županijskih klubova, i to u pet starosnih kategorija; od mlađih kadeta do seniora.

Ivan Nekić i Pavle Bolić – najborbeniji par

Ares Diabolik, Sveti Krševan, Zadar, Delta i Pašman – boksački su klubovi Zadarske županije koji su poslali svoje borce u ring Mocira. I svi su na svoj način oduševili zadarsku publiku. Roditelji, rodbina, klupski kolege, nisu štedjeli grla i dlanove, bodreći od onih najmlađih - Bartola Begonje i Šime Pavlovića (obojica iz BK Zadar) - pa do najstarijih seniora koji su boksali bez kaciga. Kao šlag na tortu, ili prava poslastica za kraj, bio je meč mlađih seniora u kategoriji do 75 kilograma između Ivana Nekića (BK Ares Diablik) i Pavla Bolića (BK Sv. Krševan). Bez kalkulacija, otvorenog garda, obojica su izmjenjivali udarce u kroz sve tri runde. Pobjeda je otišla na stranu iskusnijeg Nekića, ali je svojim nastupom i Turanjac Bolić, jednako zaslužan za zajednički nagradu Najborbenijeg para.

Ivano Skoblar iz BK Zadar – najbolji boksač

Devet u službenom djelu, te tri borbe kao javni sparing. Ukupno 11 mečeva, uz ravnopravno raspoređen broj boksača od strane svih klubova. „Pet boksača, pet zlata“ – nastupom svojih učenika zadovoljan je bio osebujni i poznati Davor Dujić, dugogodišnji trener BK Zadar. Njihovi dječaci i oni malo stariji, boksali su sva tri „sparinga“, a njihov glavni adut Ivano Skoblar iz Privlake, opravdao je očekivanja. U kategoriji do 75 kg kod mlađih seniora Skoblar je svoju pobjedu zabilježio prekidom u prvoj rundi. Takav rasplet ali i snažan dojam protiv Lovre Bartolovića iz koprivničkog Davida, Skoblaru je osigurala prestižnu nagradu za Najboljeg boksača 1.Otvorenog prvenstva Zadarske županije u boksu.

Dva otoka, jedan klub: BK “Pašman“

Poznata krilatica na kombiju NŠK „Sveti Mihovil“ glasi „Dva otoka, jedan klub“. A upravo tako funkcionira i novoosnovani BK „Pašman“. Kojeg smo upoznali na ovom natjecanju, što je i bio cilj organizatora „da se predstave svi klubovi pod okriljem BSZŽ. Školsku dvoranu OŠ „Neviđane“ na treninge boksa pohode dječaci sa oba otoka – Pašmana i Ugljana. Sa njih 30-ak radi trener Mario Milolov. A prve, debitantske borbe u Mocirama su imali, zanimljivo je, dva Kaljanina – Roko Kurtin u javnom sparingu te Andreas Kolega kod kadeta u kategoriji do 48 kg. Javno predstavljanje na domaćem terenu BK „Pašman“ održati će 6.lipnja u Neviđani u sklopu Noći boksa.

Plakete za Emu Plazinu i Gorana Miočića

Pljeskom su nagrađeni i dobitnici posebnih priznanja za ostvarene boksačke rezultate. Boksački savez Zadarske županije je kao organizator iskoristio ovo premijerno izdanje Otvorenog prvenstva, kako bi se zahvalio osvajačima medalja na velikim natjecanjima. Prije početka mečeva, Hrvoje Marić, predsjednik BSZŽ uručio je posebne plakete Emi Plazini i Goranu Miočiću. Ema iz BK Sv. Krševan, nedavno je osvojila brončano odličje na EP za mlađe seniorke, održanom u travnu ove godine u Poreču. To je bila povijesna, prva ženska europska medalja iz Zadra. Goran, iz BK Rebel, prije mjesec dana je postao prvakom Hrvatske na PH za juniore i seniore do 22 godine, održanom u Kutini. Emu uskoro očekuje Svjetsko, a Gorana nastup na Europskom prvenstvu.

Zahvala i Bonu Bošnjaku

Svi boksački djelatnici ističu kako su zadovoljni prikazanim borbama. Posebno su ponosni na činjenicu što je u Zadru po prvi put predstavljen i ring, koji im je nedavno doniran od strane HBS-a. Upravo, se ring ističe kao zamašnjak i pokretač novih vjetrova u zadarskom boksu, a za to veliku zahvalnost duguju i Bonu Bošnjaku, predsjedniku HBS-a. Priznanje i zahvalnicu za osobit doprinos i razvoj boksa u Zadarskoj županiju, umjesto odsutnog Bona Bošnjaka, primio je sudački delegat Dražen Kuhar, čijom su zaslugom na ovu manifestaciju stigli boksači Koprivnice, iz tamošnjeg BK David. Istu zahvalnicu organizatori će predati i Snježani Jurinić, predsjednici Športske zajednice grada Zadra.

Rezultati sparing borbi i službenih mečeva

SPARING:

Mlađi kadeti: do 35 kg: Šime Pavlović (BK Zadar) – Bartol Begonja (BK Zadar)

Juniori: do 63 kg: Anđelko Luka Crnogorac (BK Zadar) – Ivano Grubić (BK David, Koprivnica)

Mlađi seniori: do 67 kg: Roko Kurtin (BK Pašman) – Pavao Živković (BK Zadar)

MEČEVI:

Mlađi kadeti: do 44 kg: Leni Žuvela (BK Sv. Krševan) – Hrvoje Rados (Ares Diabolik) 2:1

Kadeti: do 48 kg: Andreas Kolega (BK Pašman) – Vito Begonja (BK Ares Diabolik) 3:0

Juniori: do 48 kg: Karlo Knežević (BK Sv Krševan) – Stipe Babić (BK David, Koprivnica) 3:0

JUNIORI: -do  70 kg: Mihael Baričević (BK Ares Diabiolik) - Josip Kolgjeraj (BK Ares Diabolik) 2:1

Mlađi seniori: do 63.5 kg: Ante Krpina (BK Sv. Krševan) – Niko Miljanić (BK Delta) 3:0

-do 75 kg: Ivano Skoblar (BK Zadar) – Lovro Bartolović (BK David, Koprivnica) prekid RSC u 1.rundi, pobjeda Ivano Skoblar

-do 75 kg: Ivan Nekić (BK Ares Diabolik) – Pavle Bolić (BK Sv. Krševan) 3:0.

Seniori: do 71 kg: Leonardo Sabolec (BK David, Koprivnica) – Frane Čakarun (BK Delta) 3:0.

 

01. lipanj 2024 21:13