StoryEditorOCM
SportPLIVANJE U VUKOVARU

Zadarska studentica kroatistike Ana Burazer prva zvijezda sveučilišnog prvenstva!

Piše Ivica Gjergja
23. ožujka 2021. - 14:25

Na studentskom prvenstvu Hrvatske u plivanju održanom u Vukovaru nastupilo je deset visokoškolskih ustanova iz Hrvatske sa više od 120 plivača. Plivačica PK “Zadra”, Ana Burazer inače studentica treće godine Odjela kroatistike, ostvarila je izvrstan uspjeh za Sveučilište u Zadru nastupivši u devet disciplina.

U nizu odličja osvojila je čak tri zlatne i šest srebrnih odličja: prvo mjesto i zlatne medalje osvojila na 100 m prsno, 50 m leptir i 100 m leđno. Drugo mjesto i srebrne medalje osvojila je na 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m slobodno, 100 m slobodno, 100 leptir, te u štafeti 4x50 m slobodno.

- Naša Ana Burazer bila je izvrsna - sjajna na prvenstvu studenata, te se osvojenim odličjima zlatnim i srebrnim upisala ne samo u povijest studentskog sporta na Sveučilištu u Zadru, već i povijest studentskog sporta u Hrvatskoj. Nitko još nikada na studentskom prvenstvu Hrvatske u bilo kojem sportu nije na jednom natjecanju osvojio devet odličja. Bravo Ana i sve čestitke na fenomenalnom uspjehu, kazao je vidno zadovoljan Predsjednik sportskog akademskog savez Sveučilišta u Zadru, doc.dr.sc Tonći Jerak.

28. travanj 2024 20:43