StoryEditorOCM
SportSTUDENTSKI SPORT

Zadarska studentica Ana Burazer, proglašena je najboljom sportašicom Hrvatske za prošlu akademsku godinu. "Ovo je kruna dosadašnje karijere"

Piše Ivica GJERGJA
27. svibnja 2022. - 20:36

U Zagrebu u kinu Forum, Studentskog doma Stjepan Radić, održana je dodjela Godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Zadarska studentica Ana Burazer, proglašena je najboljom sportašicom Hrvatske za akademsku godinu 2020./21. godinu. Burazer je na studentskom Prvenstvu Hrvatske UniSport H2O u plivanju u ožujku 2021. godine u Vukovaru, nastupajući za žensku plivačku ekipu Sveučilišta u Zadru, osvojila ukupno devet medalja, tri zlatne i šest srebrnih. Tim je uspjehom ispisala povijest studentskog sporta u Hrvatskoj jer nitko nikada na jednom natjecanju nije osvojio toliko odličja.

- Ovo je kruna dosadašnje karijere, kazala je Ana, studentica Hrvatskog jezika i književnosti - četvrta godina u Zadru, a rođena je Šibenčanka.

- Sretna sam što sam uspjela uskladiti obrazovanje i sport, što nije lako u hrvatskom sveučilišnom sustavu. Baš zbog toga puno naših mladih sportaša odlazi u inozemstvo, posebno u SAD, gdje se mogu nastaviti baviti sportom i istovremeno studirati.  Postignuti rezultat je plod zajedničkih napora Sveučilišta, odnosno profesora, potom Tončija Jeraka, koji me i pozvao u sveučilišnu plivačku ekipu, za koju nisam ni znala da postoji, do Plivačkog kluba Zadar čija sam članica od 2018. godine, kada sam došla trenirati kod Josipe Nekić. U plivanju sam od pete godine i zato sam zahvalna i matičnom PK Šibenik u kojem sam i zavoljela ovaj sport. Očekuje me još jedna akademska godina, tako da će biti novih prilika za dobre rezultate, kako na Sveučilištu tako i u Plivačkom klubu Zadar, kazala je Ana.

Anina odličja!

Ana Burazer je na studentskom Prvenstvu Hrvatske osvojila 16 medalja, dva zlata 2018. godine, te još četiri zlatne i jednu srebrnu medalju 2019. godine. Zatim 2021 devet odličja. Nakon ovog zadnjeg Anina uspjeha odlučeno je da natjecatelji ne mogu sudjelovati više od tri discipline. Prošle godine u Rimu na svjetskom sveučilišnom natjecanju , Ana je osvojila tri odličja. Očekuje je nastup ove godine na Europskom studenskom natjecanju.

Tko je Ana Burazer?

Ana Burazer, studentica je Odjela za kroatistiku na Sveučilištu u Zadru te je nastupajući za plivačku ekipu Sveučilišta u Zadru na studentskom prvenstvu Hrvatske UniSport H20 u Vukovaru 19.03.2021. godine osvojila ukupno rekordnih devet medalja i to tri zlatne i šest srebrnih medalja. S ovim uspjehom Ana Burazer je ispisala povijest studentskog sporta u Hrvatskoj jer nitko nikada na studentskom prvenstvu Hrvatske u bilo kojem sportu na jednom natjecanju nije osvojio devet medalja. Ana  je profesionalna plivačica i članica Plivačkog kluba Zadar. Dobitnica je nagrade Rektorice Sveučilišta u Zadru za sportska postignuća za akademsku godinu 2018/19 i 2019/20. Osvajačica je brojnih regionalnih, državnih i međunarodnih odličja, te nagrade sportaša grada Šibenika u 2018. godini. Osim što je vrhunska sportašica, demonstratorica je na izbornom kolegiju “Plivanje” na Sveučilištu u Zadru gdje poučava i prenosi svoja iskustva studentima Sveučilišta u Zadru.

23. svibanj 2024 15:44