StoryEditorOCM
SportNA "APARATIMA"

Zadar ozbiljno ugrozio ostanak u ABA ligi, samo nepopravljivi optimisti vjeruju u spas

31. siječnja 2017. - 14:03
zad00

Zadru, otkako je regionalne ABA lige, ovo nije prvi put da se nalazi u "košarkaškom ponoru", zasjeli su na dno ljestvice i ozbiljno ugrozili ostanak. U nekim ranijim prigodama znali su se izvući u zadnji tren, ali i otklizati iz lige kojoj su suosnivači i onda se trošilo milijune kuna za povratak u staro društvo.

Uglavnom lutalo se naveliko, glavinjalo od danad do sutra i onda navijačima nudilo psihozu koja se malo gdje osjaća kao u Zadru. Možeš je prstima opipati! I danas je Zadar u velikom glibu, međutim, uvelike plaši činjenica da se u začetku spašavanja ispustilo "meč loptu", a to je gubitak bodova protiv Krke. I to na koji način, od plus dvadeset do minus šest. Neshvatljivo! Samo nepopravljivi optimisti zasigurno vide sliku ili priliku po kojoj Zadrani u preostalih šest kola mogu pronaći luku spasa u ABA ligi.

ZADAR 6/14

Momčad Zadra spada u rijetku skupinu klubova kojima domaći teren nije baš nikakva prednost, kamoli odlazak na gostovanje. Otuda i prvi veliki strah od ogleda s Igokeom iz Aleksandrovca. Onda im dolazi crnogorski Mornar, kojeg jesu svladali i tu su možda za neki psihološki korak jači, ali ne prejaka slamka spasa.

O tomu da u Beogradu protiv Partizana nemaju što tražiti nema potrebe trošiti riječi. Hrvatski derbi u regiji, dvoboj s Cibonom na Višnjiku također ne spada u područje sigurnih bodova. Ali recimo, da se tu za razliku od gostovanja kod Karposa ipak nazire moguća pobjeda, jer to je ono rivalstvo. I zadnja priča, mogao bi biti sraz s Union Olimpijom. Do tada će Zadrani morati pratiti zbivanjima ostalih iz društva ugroženih jer je podosta međusobnih ogleda. Zadru ni tri pobjede ne jamče puno toga jer su krugu s MZT- om i Krkom u debelom minusu jer imaju slabiju koša razliku s Makedoncima, dok je sa Slovencima još gore imaju oba poraza.

MZT 6/14

Skopska momčad koju odnedavno vodi splistki stručnjak Ante Nazor zasigurno računa na tu njegovu moć izvlačenja, jer je takvo iskustvo imao sa Zadranima. Jednom je čak i svoje "žute" gurnuo skalinu niže. Ovoga puta u rasporedu koji nije nimalo lagan, bitnu prevagu na njihovu stranu ipak donosi činjenica da im u goste dolaze Krka i Mornar i Igokea. Uzmu li tri pobjede onda su na konju.

MEGA 6/14

Beogradski klub koji svoje utakmice igra u Srijemskoj Mitrovici, također se ne može pohvaliti rasporedom, ali zato imaju debeli plus u koša razlici sa Zadranima. Njimabi domaće utakmice s I Igokeom i Karposom koja je pak zadnja u nizu, mogle biti od koriste, dok na pobjedu kontra Cibone ne mogu baš računati . I to Zadru također ide u prilog, jasno pod uvjetom da i sami naprave nešto više.

MORNAR 7/12

Bar nije veliko košarkaško središte, ali su dobro odriješili kesu nagurali Amerikance u svoju momčad i sad od njih očekuju da održe tu prednost od jedne pobjede u odnosu na Zadar, MZT i Mega Leks. I njihovom učinku ovisi zadarska sudbina, iako smo već reli kako Crnogovrci dolaze na Višnjik, vjerujemo stabilnijem Zadru.

KRKA 7/13

Oni su zasigurno svjesni koliko su dobar posao napravili kontra Zadra, otuda i njihovo veliko slavlje u nedavnom trijumfu. K tomu u goste im do kraja doleze Mega Leks i Mornar, govoto pa sigurni bodovi spasa ostaju uz obalu slovenske Krke.

28. travanj 2024 15:05