StoryEditorOCM
SportDRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA 15. KOLO

Zadar odlazi na noge „ranjenom“ Šibeniku!

Piše Ivica Gjergja
8. ožujka 2019. - 13:23
5_zem

Proljetni dio natjecanja u ovoj ligi već u drugom kolu nastavka donosi veliki derbi susjeda Šibenika i Zadra.

Nakon što su neuspješno startali protiv „Dragovoljca“, Zadrani će protegnuti noge do Šubićevca gdje ih čeka uvijek neugodni Šibenik. Istina ni domaćini se nisu iskazali, jer su poraženi od Osijeka 2. Očekuje se istinski derbi, sraz kojega trebaju dobiti domaćini kako bi zadržali prvu poziciju na ljestvici.

Zadar mora ići sa sto posto svojih mogućnosti, a dokle će doći tek će se vidjeti. Kada se vratimo u povijest ovih susreta vidi se da su današnji kapetan Zadra, Dragan Župan, te Vlatko Blažević, pa i Ivan Tokić nosili narančasti dres Šibenika., no uvjereni smo da će se boriti za boje svog Zadra bez emocija. Tornado neće organizirano dolaziti u Šibenik, a da će ih biti na Šubićevcu to je sigurno, što nam je potvrdio i najgrlatiji navijač Jerko Biloglav – Kartaga.

Pred ovaj derbi ušli smo malo i na trening, koji nije bio ubitačan, ali su dečki izvršavali do kraja sve zapovjedi stručnog stožera.

-Ono što je bilo sa „dragovoljcem“ ostavili smo iza nas, okrenut je list, idemo u Šibenik koji je jako dobra momčad, prvi su i oni su „pali“ u Osijeku, no nas to ne brine uvjeren sam da ćemo im pomrsiti račune i da ćemo se vratiti doma neokrznuti. Na pripremama smo bili koncentrirani, odradili smo po meni sve za jedan dobar sraz, imamo odlučnost dobro igrati i dakako napraviti dobar rezultat. Očekujem pravu tvrdu borbu, rivali smo susjedi, a da bi izašli sa što boljim rezultatom moramo maksimalno dobro odigrati u svim fazama igre. Ja očekujem naše dobro izdanje i da ćemo dobar rezultat donijeti doma, kazao je Domagoj Muić, koji nije igrao prvi susret zbog kartona.

Očekujući sastav: Bender – Pranić, Jerbić, Tokić – Ikić, Begić, Muić, Jurić, Župan – Blažević, Repić.

Utakmica Šibenik – Zadar igra se u 15 sati na Šubićevcu u Šibeniku.

27. travanj 2024 16:20