StoryEditorOCM
SportMZT BOLJI

Zadar nije uspio u Skoplju, priliku za uzimanje važnih bodova uprskali već u 15. minuti

Piše Dražen Žura
31. ožujka 2023. - 22:28
Zadar, 161222 Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica 11. kola regionalne kosarkaske ABA lige izmedju KK Zadar i KK MZT. Na fotografiji: Luka Bozic(29).Luka Gerlanc/Cropix

SKOPLJE - Dvorana „Jane Sandanski”

Gledatelja: 1500

MZT Aerodrom Skopje – Zadar 84:80 (30:17, 22:22, 18:26, 14:15)

Suci: Igor Dragojević (Crna Gora), Bojan Kruljac (Hrvatska) i Tomislav Stapić (Bosna I Hercegovina)

MZT SKOPJE: Krstevski (2), Bursać (10), Mićović (15), Caffey (21), Andonoski, Robev, Cook (14), Ware (4), Abu (9), D.Stojanovski (3), V.Stojanovski (6), Pandev

ZADAR: Davis (11), Klarica (4), Sikirić, Zagoršak, Žganec (7), Čampara (10), Matulina, Drežnjak (17), Božić (21), Ramljak (4), Šantelj (6)

Zadar nije uspio uzeti iznimno važne bodove za „betoniranje” play-offa AdmiralBET Aba lige, jer su priču o tome uprskali u 15. minuti, kad ih je MZT Aerodrom Skopje, momčad koja odavno ljubi dno ljestvice odvela do minus 23(40:17)! I onda se nakon takve provalije valjalo vraćati u život, trebalo je potrošiti silnu energiju. Uspjeli su se spustiti na svega dva poena razlike. Ali, opet ih je ubila traljava završnica, previše su puta izgubili loptu, nisu iskoristili što domaćin nešto manje od četiri završne minute nije pogodio baš ništa. Zadar, jeste, ukupno pet, uz tri Čamparina promašaja s crte slobodnih bacanja. Međutim, na dva viška Caffey je bio miran pogodio je dva od dva bacanja i samo potvrdio svoje izvrsne minute u stvranju spomenute razlike, pa možemo kazati kako je Zadar plovio od Caffeya do Cafeya!

Isto, tako Zadar nije znao iskoristiti činjenicu kako je MZT kod velike razlike praktički odjavio utakmicu. I onda je nakon brojnih promašaja za tri poena, Zadar konačno počeo pogađati s velike udaljenosti, povukao je Čampara, nastavio Davis s dvije, u međuvremenu jednu je pogodio Šantelj. Vukao je na svoj način Božić, međutim, posve neprijemetan bijaše kapetan Ramljak. Svejedno sve skupa je Zadru donijelo minus 13, na istelku prvog poluvremena. Ponovo je bolje krenuo MZT Aerodrom, točnije Bursać, ali je novi rezultatski bijeg „tricom” presjekao Žganec. Kasnije su se na njega nadovezali, Čampara, Šantelj, Drežnjak i Božić. Usput su „natjerali” domaćine na brzu utakmicu ili trku u čemu nisu mogli parirati Zadranima. U zadnju dionicu ušlo se s prednošću MZT-a 70:65, ujedno i zakoračilo u poenima oskudnih deset minuta. Ali i opisanu zadarsku blijedu završnicu u kojoj su gubili loptu kao početnici, pa se to razdoblje igre kao i mnogim utakmicama prije pretvorilo u sindrom!

 

03. svibanj 2024 13:01