StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Zadar nije imao suparnika koji mu je mogao ičim nauditi: Zabok nije ni blizu izgledao kao jedina momčad koja je prošle godine slavila na Višnjiku!

Piše Dražen Žura
18. rujna 2021. - 20:53

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 250.

Suci: R. Hordov (Zadar), Roglić i Mjeda (Split).

ZADAR – ZABOK 77:51 (18:6, 20:12, 17:15, 22:18)

ZADAR: Carter (5), Harris (11), Paponja (5), Jordano (12), Brala (2), Vuković (9), Bursać (10), Junaković (2), Buljan (7), Drežnjak (9), Mavra (3), Luković (2).

ZABOK: Martinko, Krajinović, Levanić (2), Buljević (13), Brocić (2), Vručinić (11), Črnjević (6), Budimir (5), Popić (12), Čutuk, Antonić, Lež.

Zadar je ostvario planirano, na drugoj strani su imali suparnika koji im nije mogao ničim nauditi, naprotiv, velikim dijelom ogleda nisu mogli potvrditi činjenicu kako su u lanjskoj sezoni bili jedina momčad koja je u HT Premije ligi slavila na Višnjiku! Otvaranje utakmice na početu prvenstva sezonama je Zadranima znalo stvarati podosta nervoze, međutim, protiv Zaboka se krenulo sigurno u obrani i napadu.

Pod obručem se u startu nametnuo Aleksandar Bursać, onda je prvu „tricu” upisao Dominik Mavra, potom dvije u drugoj dionici Antonio Jordano. Zadar je stalno igrao čvrstu obranu, koja im je donosila veliki broj kontranapada koje se uglavnom završavalo zakucavanjem. I skok igra bila je debelo na strani zadarske momčadi, od 29 čak 12 u napadu.

Podosta pozornosti publike privlačio je Kevon Harris kojem je ovo prva sezona u europskoj košarci, i Amerikanac je odgovorio dobrim snalaženjem u reketu, istina, pokušao je na vanjskom šutu napraviti više, ali nije ga baš išlo. Sve je znao kompenzirati skokom o obranom, dok mu je statistika na kraju izgledala ovako: 11 poena, 9 skokova i pet asistencija.

Ono što je jednima i drugima predstavljalo kroz prvo poluvrijeme, jest izvođenje slobodnih bacanja, Zadar je upisano 1 od 8, Zaboku 1 od 6!

Ulazak u treću dionicu ujedno je značio rezultatski iskorak, otišao je domaćin do 46:24, potom su sebi dozvolili opuštanje. Nije tu, za njih olakotnu okolnost i veliku prigodu u smislu približavanja ispustio Zabok, napravili su seriju 9:1 koju imaju zahvaliti Marinu Vručiniću. Ali je uslijedio brzi zadarski odgovor gotovo na isti način, ujedno znak treneru Ivanu Perinčiću da u igru može uključiti Tomislava Mihaela Buljana koji je odlično koristio dodavanja Harrisa.

Minute su dobili i Duje Brala te Filip Paponja kojem nije bilo teško pogoditi tricu za 67:45, pet minuta prije kraja dvoboja, dok je velik pljesak otišao na adresu Harrisa koji je zakucao u NBA stilu!

Prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast proslavljenoj košarkašici Hrvatske, Žani Lelas, koja je preminula prije nekoliko dana.

27. travanj 2024 18:13