StoryEditorOCM
SportABA LIGA

Zadar na Višnjiku dočekuje barski Mornar, Jusup: Imaju dobar šut, ali ako mi odigramo ”svoje”, imamo šanse za pobjedu

Piše Dražen Žura
12. listopada 2023. - 13:36

Zadar se očekivano, bez prevelike potrošnje riješio Alkara i odmah su se okrenuli ogledu protiv momčadi Mornar - Barsko zlato, trećim crnogorskim predstavnikom u AdmiralBET ABA ligi! Podsjetimo, zadarska se priča nije dobro završila u dvobojima protiv Budućnosti i SC Derbyjem, možda je ”treća sreća”, posebice stoga jer se igra pred domaćom publikom, prigoda za prvu pobjedu u ABA ligi.

Danijel Jusup, trener Zadra imao je protiv Sinjana u FAVBET Premijer ligi otvorena vrata za odmaranje glavnih aduta, Luke Božića, Marka Ramljaka i Karla Žganeca....

- Poštedio sam ih, mladi su dobili šansu, Žganeca nisam ni skidao jer se enormno potrošio u prethodnim utakmicama, imali smo tri teška putovanja u Podgoricu. Tako da sam tako postupio i pod cijenu poraza – kazao je Jusup i okrenuo se daleko težem i zahtjevnijem zadatku, momčadi Mornara...

- Oni su ekipa s izuzetno visokim šuterskim rangom, dosta koriste taj šut za tri poena i to će biti presudno. Ako budemo koncentrirani i zatvarali, odnosno, dobro skakali i ne dozvoljavali drugi njihov pokušaj u istom napadu, onda su puno veće šanse da se utakmica dobije – veli Jusup koji nije propustio kazati o kvaliteti ABA lige.

- Jedno jako zahtjevno i kvalitetno natjecanje i sve ekipe se dobro pripremaju za svaku utakmicu, odnosno, suparnika. Tako da nije lako razviti igru i sprovesti ono što želimo. Istaknuo sam taj šut, pa je važno da se brzo vraćamo natrag i zatvaramo takve situacije – misli Jusup.

Zadar je za novu sezonu ostavio okosnicu momčadi, dok je na drugoj strani Mornar posegnuo za korjenitim promjenama, gotovo pa imaju novu momčad koju su posložili nedugo prije početka sezone. Primjetna je njihova neuigranost. Je li Zadar u tome može tražiti svoju prigodu za prve bodove, ali i igru koja nudi bolje sutra?

- Jedna utakmica se može odigrati dobro, oni imaju par kvalitetnih stranaca i ne bih išao na njihovu ne uigranost. Na koncu, nismo ni mi uigrani – zaključio je Jusup složivši se s činjenicom kako je Mornar jednako kako i Zadar imao dvije teške utakmice, oni su pak morali u goste Partizanu, dok ih je na njihovom parketu svladala Budućnost.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz TV prijenos u programu Arenasport 1.

Barski mornari najavljuju pobjedu protiv Zadra!

- Obje momčadi svakako žele prekinuti niz poraza u ABA ligi. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali dobro nam je poznato na koji način igra Zadar. Pokušat ćemo zaustaviti njihovu tranzicijsku igru u napadu, jer možda su u tom segmentu i najbolji u regionalnoj ligi. Ne dolazimo s bijelom zastavom, želimo uhvatiti Zadar ‘na krivoj nozi‘! Ali morat ćemo odigrati na daleko boljoj razini nego u prve dvije utakmice. Ne dolazimo u kompletnom sastavu, naime, već nam je duže ozlijeđen prvi šuter, Amerikanac, Jacobi Boykins kojem je puknuo ligament palca lijeve ruke - kazao je Mihailo Pavićević- trener Mornara.

23. svibanj 2024 17:56