StoryEditorOCM
SportFOTO: DRAMATIČNI SPEKTAKL NA VIŠNJIKU OTIŠAO NA STRANU CRNO-BIJELIH

Zadar izborio produžetak, a Partizan - pobjedu

19. siječnja 2019. - 20:40
partizan49-190119

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić".Gledatelja: 7234. Suci: Damir Javor i Milan Nedović (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska).

ZADAR – PARTIZAN 92:97 (23:20, 23:30, 19:19, 17:13, 10:15).

ZADAR: Bašić (15), Marić, Žorić (16), Krajina, Dašić (17), Vuković (4), Brzoja (2), Špralja (5), Little (20), Božić (13), Planinić.

PARTIZAN: N. Janković (12), Paige (28), Sy (13), Trifunović (9) , Marinković (13) , Gegić , Veličković (4), Pecarski, Renfroe (10), S. Janković (10), Landale (6), Gagić (5).

SEMAFOR

23:17 – Odličan zadarski početak, ona je Partizan okrenuo priču, međutim, s dvije trice, Bašića i Littlea, sve je izgledalo drukčije.

34:36 – Brojke na semaforu stalno su se mijenjale, prelazile s jedne na drugu stranu kad je riječ o rezultatskim iskoracima. Najprije je Zadar napravio plus pet, potom su gosti ponovno uzeli prednost.

46:50 – Uspjeli su i domaći preokrenuti, ali je u završnicu u "ratu" tricama, Partizan bio mirniji!

48:62 – Brzo se beogradska momčad odlijepila, jer su imponirali pokretljivom igrom i nadasve preciznom, prijetnja je stizala sa svih strana.

70:72 – Da je bilo više Bašića i Dašića, moglo se razmišljati o potpunom preokretu!

82:82 – Činilo se kako će beogradski Amerikanci odlučiti dvoboj, nisu njihovi nego zadarski Amer, Little je s pet poena osigurao produžetak!

92:97 – Opet je Paige, povukao , čak tri njegove trice, ali je presudna bila Marinkovićeva!

Spektakl na Višnjiku, u konačni je otišao na stranu Partizana, ,eđutim, unuatoč porazu momčad Zadra zaradila je pljesak, jer se kroz cijeli dvoboj nije predavala. Štoviše, uz malo više sportske sreće moglo se i slaviti. Nije! I nitko nije otišao razočaran iz dvorane... Jedino su svi prstom upirali u promašena slobodna bacanja, čak petnaest izvan mrežice, ipak previše! K tomu Paige je upisao sedam trica, i svaka je stigla u pravom trenutku.

Samo Zadar! Nedvojbeno, u regionalanoj ABA ligi zanimanje za košarku , ne samo kroz ovu sezonu, jedino se još beogradski klubovi, Partizan i Crvena zvezda mogu mjeriti sa Zadranima.

Jer, sat prije početka utakmice dva velika parkirališta bili su popunjeni poput šipka, pa se automobile moglo vidjeti skoro i na okolnim stablima. Više od sedam tisuća gledatelja , došlo je bodriti Zadar! I odmah u startu kao autor teksta želim se ograditi od neukusnih "pjesmuljaka" kojima nikako nije mjesto u javnom prostoru poput medija. O tome neka bitku vode institucije, bolje je priču okrenuti prema sportu, jer se doista na parketu imalo što vidjeti.

Istina, na isteku prvoga poluvremena , Partizan je s više koncentracije u napadu došao do četiri poena viška. Prije toga, rezultat se u kartkim vremenskim razdobljima okretao, u jednom trenutku u korist Zadra, potom Partizanu. Ono što je mučilo zadarsku momčad jesu slobodna bacanja, o čemu najbolje svjedoči statistički podatak prema kojem su nakon dvadeset minuta igre promašili čak devet , i onda imali bolji postotak za tricu!

U poplavi koševa, krenuli su letjeti komentari: "Na ovako veliki broj poena, teško možemo nadigati Partizana, koji je moćniji na vanjskim pozicijama, ali i unutra pod obručem!" I bijaše tako... Uz to su za četiri minute nastavka napravili seriju 12:2 što je značilo njihov odlazak na ozbiljniji višak "Ajmo bijeli", čulo se sa tribina, ali se "lokomotiva" nikako nije mogala pomaknuti s mjesta! Nizale su se pogreške kao kompozicija vlaka koji će se strmoglaviti u provaliju....Kad odjednom četiri trice, dvije Dašićeve, dvije Bašićeve i nešto više živosti u obrani vratili su Zadrane u igru (70:72)...

Morao je na kratki odmor upravo Dašić, dok je s druge strane Paige svojom četvrtom tricom iz pet pokušaja ponovno svoju momčad odvukao na višu razinu raspoloženja... Nije se predavaala publika: "Mi smo Zadrani, Zadar je naš", međutim , Amerikanci Renfroe i Paige držali su goste u prednosti, u čemu su im istina pomogli i Zadrani s dva "tupa" napada... Sve je ispravio Little, zabio je najprije tricu onda za dva poena i 35 sekunda prije kraja poravnao na 82:82.

Igra živaca mogla je početi, navijači su kraj iščekivali na nogama... Imao je Partizan dva napada u jednom, promašili su uz prethodne korake koje su suci previdjeli pa su koristili košarkaški VAR i Zadar je dobio devet stotinki. Zaigrao se i zapisnički stol i upisao dva poena za Zadar, krenulo se viikati: "Sviraj kraj".

Nije bilo tako, šut Littlea za tri pogodio je obruč ,ali lopta nije otišla kroz mrežicu. Otišlo se u produžetak. U tih pet minuta, Paige je opet bio u glavnoj ulozi, dok je završni čin pripao Marinkoviću.

28. travanj 2024 02:21