StoryEditorOCM
SportFOTO:

Zadar i Vitez u "sridu", Primorac u "ništa"! U gostima Lovre Čirjak postigao tri zgoditka, Ivan Bubalo dva!

Piše Ivica GJERGJA
13. listopada 2022. - 11:22
Makarska, 121022. Stadion GSC. Utakmica 3. NL izmedju HRNK Zmaj i NK Hrvatski Vitez. Na fotografiji: slavlje Vitezova iz Posedarja.Ivo Ravlic/Cropix

Od tri trećeligaša Zadarske županije jedini koji nije uzeo bodove - poražen je, a igrao je na svom terenu u Biogradu je - Primorac od Junaka. Naime "junaci" iz Sinja su odigrali junački, postigli tri lijepa zgoditka i uzeli kompletan plijen za miran put po ljestvici. To su trebali uraditi domaćini no splet nesretnih okolnosti nije im "dao" pobjedu iako su već u sedmoj minuti kada je oboren Vodopija, a kapetan Stefan Lazarevski zabio iz kaznenog udarca, imali prednost. Gosti su poravnali nakon osam minuta zgoditkom Ivana Mastelića. Strijelac drugog gola za domaćina bio je Vodopija, da bi "junaci" došli do izjednačenja autogolom Lazarevskog. Konačan rezultat od 2:3 postavio je Modrić, za veliku pobjedu Sinjana. Sigurno da je nakon susreta bio ljut trener Marko Moravčić ne samo radi izgubljenih bodova nego i "neigre", odnosno igre kako je on tražio. Imati će Moravčić vjerujemo dosta posla da posloži homogen satsav za sljedeće susret.

Nogometaši HNK Zadra kojima "trima" i to uspješno Želimir Terkeš i pomoćnik mu Dragan Blatnjak, izvsno su odradili posao u Mravicima. Naime, iako su gubili u prvom dijelu susreta, kao da su se tražili i pronašli u drugom kada su postigli tri lijepa zgoditka. Otvorio je, odnosno poravnao na 1:1 Banović, a igrač susreta je postao Ivan Bubalo, koji je totalno razoružao domaćine, sa svoja dva zgoditka za Zadar. I nakon ovog kola Zadar je prvi na ljestvici, s namjerom da tu ostane i dalje. Zadrani će i nakon ovog kola ići sigurno je svojim zacrtanim putem pobjeda.

Nakon tri uzastopna poraza, HV Posedarje se na najbolji način vratilo pobjedom u Makarskoj nad Zmajem. Zmaju su "potkresana" krila pet puta pobjeda 0:5. Svi oni koji su dvojili kako će Vitez - nakon što je Josip Butić bivši trener iz osobnih razloga podnio ostavku, a čelništvo kluba su mu zahvalili na svemu što je napravio u klubu - proći u Makarskoj, došli su na svoje. Razdragani su i oduševljeni pobjedom u koju je pored igrača ugradio i dobar dio na toj utakmici "kormilar" Ivan Šimurina. Treba istaći igru i zgoditke Lovre Čirjaka koji je postigao tri zgoditka, dečko je odigrao za deset, neka samo to ponavlja u slijedećim susretima. Treba svima čestitati na igri i visokoj pobjedi, vraća se Vitez sigurno na svoje staze pobjeda i igre od prije.

28. travanj 2024 09:31