StoryEditorOCM
SportTKO SE TOME NADAO?

Zadar i Split u derbiju treće lige!

1. rujna 2017. - 20:42
nkzadar_tening3-100613

Sudbina se poigrala s nekada dva podosta potentna nogometna prvoligaša, Zadrom i Splitom, koji će tako svoj ogled imati u derbiju treće lige! Tko se tomu nadao, međutim, očito im je oboma presudila politika kojom su vođeni, odnosno, nerealni ciljevi isto tako i neplansko dovođenje igrača kojima su obećavana brda i doline, odvela ih je u ponor. Neki su skloni tvrdnji kako im je upravo mjesto na nižerazrednoj razini, međutim, teško je zaboraviti da su Zadar i Split imali zavidnu ulogu, ako ništa drugo ono znog velikog broja igrača koje su kasnije "pokupili" drugi.

U ovom trenutku jednima i drugima je cilj polako se vratiti u društvo najboljih. Zadrani su lani krenuli u takvu priču, napravili su u međuvremenu dosta toga što ih čini klubom, ali na travnjaku još uvijek nisu oni pravi... Split je administrativnim putem prisilno zaobišao drugoligaške karavanu , pa je i njima i te kako važno što bolje otvoriti sezoni.

"Crveni" su suočeli s pravim egzodusom igrača, ali se njihov žilavi vlasnik Slaven Žužul potrudio obnoviti momčad kadrom koji ima iskustva u ovom razredu natjecanja. Zadrani su pak u svoje redove ponovno vratili čak sedmoricu bivših igrača koji su se okušali u drugim sredinama i onda se vratili na Stanove. Ni to im nije bilo jamstvo za bolji iskorak u sezonu, naime, poražei su u Stobreču, gdje ih je Primorac ispratio s dva gola u mreži ......

- Nije nam dobro sjeo taj poraz, ali i oni su sastavni dio nogometne igre, na nama je da se pred svojom publikom potvrdimo kao momčad koja zna igrati. Iz glave moramo izbaciti tu utakmicu, okrenuti se Splitu koji se odlično spremio za novu sezonu – veli Tomo Gluić, vratar Zadra.

Zanimljivost derbija jest i u tome što je na splitskoj klupi Ivan Pudar, čovjek koji je lanjske sezone u velikom dijelu prvenstva vodio Zadrane. Njegovo mjesto zauzeo je Leopold Burčul koji je odmah po završetku dvoboja u Stobreču otvoreno detektirao bolnu točku zadarske momčadi.

- Efikasnost nam je katastrofa. Imali smo protiv Primorca jednu stativu i nekoliko lijepih prilika. Ali gol jednostavno ne možemo dati, a tako ne smije biti slučaj u ogledu sa Splitom koji se u međuvremenu bitno pojačao nakon remija s Imotskim – kazao je Burčul, zaključivši što je potrebno za bolju igru i rezultat.

- Moramo shvatiti da bez maksimalnog angažmana i koncentracije te čvrstine i kompaktnosti, nećemo doći do željenog rezultata . Svatko od nas mora dati svoj udio u utakmici, zadnji put to nije bilo tako i zato smo na koncu pretrpjeli poraz – kazao je Burčul.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17.30 sati.

27. travanj 2024 15:11